Санлікар Кузін спростував можливість відсторонення від роботи нещеплених працівників
Категорія
Україна
Дата публікації

Санлікар Кузін спростував можливість відсторонення від роботи нещеплених працівників

Санлікар Кузін спростував можливість відсторонення від роботи нещеплених працівників
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар Ігор Кузін звернув увагу на відсутність у Міністерстві охорони здоров’я планів щодо недопуску до роботи фахівців без щеплення проти коронавірусу - фактично примусової вакцинації робітників.

Джерело: Українське радіо

За словами представника МОЗ, перш за все влада намагається забезпечити належні умови для функціонування шкіл навіть в умовах надзвичайно жорстких обмежень.

“В будь-якому випадку, ми ініціювали і створюємо умови для формування безпечного простору в школах. Ініціатива полягала в тому, що ми не будемо відкривати школи, які матимуть менше ніж 80% вакциновано персоналу, який працює в даному закладі. Однак ця вимога стосуватиметься лише шкіл в жовтій, помаранчевій або червній зонах”, - додав Кузін.

Відповідну постанову ухвалили на рівні МОЗ нещодавно, про неї оголошував міністр Віктор Ляшко.

“Кожен вчитель і лікар має розуміти, що він — працівник критичної інфраструктури і працівник, який власним прикладом має показувати як вірно робити. Вакцинуючись і медик, і вчитель подають приклад іншим і захищають своє оточення. Зараз юридичних підстав, аби не допускати не вакциновану проти коронавірусної хвороби людину до роботи немає”, - пояснив санлікар.

Водночас Кузін згадав ситуацію в цілому з темпами масової імунізації населення в Україні. Він уточнив, що у державі дуже пізно у порівнянні з багатьма іншими розпочали відповідні заходи, а також старт супроводжувався серйозними проблемами з поставкою препаратів.

“За останні 2 місяці, в рамках роботи МОЗ, ми наростили доволі високі темпи для України. Кількість щеплень постійно росте. Також росте інфраструктура щеплень, пунктів вакцинацій. Тобто, таким чином ми налагоджуємо сам процес кампанії і сподіваємося до кінця літа нам вдасться вакцинувати ту кількість людей, про яку було заявлено і максимально підготуватися до осіннього сплеску захворюваності. Також ми працюємо над тим, щоб оптимізувати процес вакцинації: переглядаються терміни введення вакцин, а саме їхнє скорочення”. - резюмував посадовець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?