Одразу 5 областей опинилися на межі жовтої зони через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Одразу 5 областей опинилися на межі жовтої зони через коронавірус

Одразу 5 областей опинилися на межі жовтої зони через коронавірус
Джерело:  online.ua

По всій Україні довготривалий час зберігалися карантинні обмеження рівня “зеленої зони”, однак вже у серпні з’явилася тенденція до погіршення - одразу 5 областей опинилися на межі “жовтої”.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я

За індикаторами визначення рівнів епідемічної небезпеки, напередодні у вівторок, 3 серпня, динаміка рівня госпіталізацій перевищила дані, необхідні для знаходження у “зеленій зоні”.

Серед цих регіонів - Донеччина, де показник госпіталізацій становить 58,5% при нормі в рівно 50%.

Також на Закарпатті вже три доби поспіль динаміка госпіталізацій знаходиться за межами норми. У відповідний період він коливався до 87,5%, 103,2%, 93,5%.

У Рівненській області аналогічно до Закарпаття динаміка госпіталізацій вже три дні оцінена як така, що перевищує показники “зеленої зони”, адже вони коливалися між 61,5% до 150%.

Тернопільська область наразі отримала найвищий показник госпіталізацій, пов’язаних з інфікуванням коронавірусом. За останніми статистичними даними, там він сягає 172,7%.

До відповідної п’ятірки входить Хмельницька область, де показник госпіталізацій ледь перевищив допустимі для “зеленої зони” норми - сягнув 50,8%.

Нова хвиля коронавірусу

Головний санітарний лікар Ігор Кузін уточнив, що для формального рішення про посилення обмежень необхідне перевищення показників за одним з критеріїв оцінки епідемічної ситуації.

Водночас посадовець звернув увагу на досвід інших країн, які завдяки належному рівню вакцинації не посилювали карантин. Всеосяжна імунізація населення допомогли знизити також кількість смертей.

Своєю чергою у Міністерстві освіти й науки пояснили, що навіть в умовах нової хвилі коронавірусу COVID-19 не варто очікувати переведення роботи шкіл у дистанційний режим, як це було раніше.

Станом на сьогодні чинна норма про вимоги до повноцінної роботи шкільних закладів, яку влітку встановили на рівні Міністерства охорони здоров’я на тлі кампанії з імунізації населення.

Йдеться про норму, за якою відповідні установи можуть працювати без жодних перешкод, якщо принаймні 80% всього їх персоналу пройшли вакцинацію. Вони тоді функціонуватимуть попри обмеження жовтої, помаранчевої чи червоної зони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?