МОЗ озвучило рекомендації щодо коронавірусу й святкування Дня Незалежності
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ озвучило рекомендації щодо коронавірусу й святкування Дня Незалежності

МОЗ озвучило рекомендації щодо коронавірусу й святкування Дня Незалежності
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я уточили рекомендації з приводу святкового вікенду до Дня Незалежності України та епідемічних ризиків, пов’язаних з коронавірусною пандемією.

Джерело: Україна 30

За словами міністра Віктора Ляшка, особам, які входять до груп ризику, варто взагалі утриматися від участі в будь-яких масових заходах. Також не варто брати участь у подібних заходах людям, які мають однозначні симптоми гострого респіраторного захворювання - кашель, нежить, біль у горлі, чхання, підвищену температуру тіла.

При цьому всім особам у громадських і сповнених людьми локаціях необхідно користуватися маскою, намагатися тримати дистанцію, мити руки чи обробляти їх антисептиком.

Також у МОЗ закликають українське населення не вживати алкогольних напоїв під час проведення святкових заходів.

День Незалежності у 2021 році

В цілому на рівні Офісу президента в Україні запланували з нагоди 30-річчя незалежності понад 150 різноманітних святкових заходів. Святкування триватиме з неділі, 22 серпня, до вівторка, 24 серпня - українців очікують одразу чотири вихідні дні.

Одночасно з цим відбуватимуться заходи політичного формату. Найзначнішим з них буде саміт Кримської платформи, яку організував офіційний Київ для подальшої боротьби за окупований Росією півострів.

Сам президент Володимир Зеленський на форумі “Україна 30” оголосив. Що Київ не забуде про Крим, це можливо лише за однієї ситуації - коли над регіоном буде український державний прапор.

“Ми вирішили, що не оголошуватимемо країни, які вже погодилися приїхати на установчий саміт, оскільки РФ оголосила, що це загроза її територіальній цілісності та безпеці… Але низка країн вже погодили свою участь на найвищому рівні, тому ми активно наразі готуємося до саміту, який відбудеться 23 серпня”, - уточнили в МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?