В Україні викрили підступну брехню Путіна про окупований Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні викрили підступну брехню Путіна про окупований Крим

В Україні викрили підступну брехню Путіна про окупований Крим
Джерело:  online.ua

Критична ситуація з водою в окупованому Криму - підступна брехня і пропаганда Кремля. У Мінекології запевняють, що води для населення українського півострова вистачає, але за наказом президента РФ Володимира Путіна окупанти влаштовують істерику і поширюють міфи, щоб домогтися від України поставок води для потреб російської армії.

Джерело: ДОМ

Заступник міністра екології та природних ресурсів України Михайло Хорєв пояснив, що головна брехня Путіна полягає в тому, що в Криму вистачає місцевих стоків, щоб забезпечити кримчан питною водою. Він стверджує, что води вистачає людям, но не вистачає для розвитку промисловості окупантів і потреб багатотисячної російської армії.

"Для населення попити-помитися, для побутових потреб, місцевої води абсолютно достатньо. Там є водосховища - як наливного, так і неналівного типу. Наливні раніше наповнювалися з каналу, зараз вони не наповнюються. Але є водосховища природного стоку, на річках. Їх достатньо, при економному використанні води ", - підкреслив заступник міністра екології.

Хорєв відзначив, що в районі Армянська і Красноперекопська функціонують великі заводи - "Титан", "Сода", бромовий завод. Їх головним джерелом води дійсно був Північно-Кримський канал, тому зараз вони зіткнулися з проблемами при виробництві продукції.

"Ну і, природно, армія країни-агресора. Вона споживає ресурси. Там сформований досить великий блок з військових. І вони квартируються, умовно кажучи, теж не на південному березі, а в степовому Криму - ближче до материкової частини України. Тому однозначно ось для цих цілей Україна воду туди поставляти не буде. Тому що це все одно, що працювати на окупанта ", - додав представник Мінекології.

Він також викрив брехню Кремля про стан Північно-Кримського каналу, по якому до 2014 року прісна вода подавалася на півострів з материкової частини України.

"Міф - це те, що встановлена перегородка, яка не дає воді надходити до Криму, знаходиться в аварійному стані, і що вода ось-ось прорве її. Це однозначний міф, який поширюють пропагандисти. Міф - це те, що через перекриття каналу територія затоплюється і заболочується частина Херсонської області. Ще один "шикарний" міф - що вода, яка йшла до Криму, тепер потрапляє в Чорне море, і воно опріснюється ", - перерахував Хорєв.

Він підсумував, що міфів окупантів про воду в Криму багато, а реальність така - "поки Крим знаходиться в окупованій зоні, вода туди йти не буде".

Проблеми з водою в Криму

Нещодавно питання з водопостачанням в Крим стало одним з пунктів позову Росії проти України до Європейського суду з прав людини. Окупанти звинувачують українську владу нібито в порушенні міжнародного права блокуванням доступу до ресурсу.

У Путіна звинувачують українську владу в мільярдних збитках через "водну блокаду". Через міжнародні суди окупанти хочуть домогтися не тільки поставок води в Крим, а й додаткової виплати 50 млрд рублів, які витратить Росія на "вирішення проблем водопостачання" на українському півострові.

Поки Путін "вирішує" питання з водопостачанням окупованого Криму, кримчани живуть практично без води. Окупанти подають воду населенню лише по кілька годин на добу. Крім того, жителі Криму скаржаться, що вода йде брудна і з неприємним запахом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?