Путін погрожує військовим ударом після інциденту поблизу Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін погрожує військовим ударом після інциденту поблизу Криму

Путін погрожує військовим ударом після інциденту поблизу Криму
Джерело:  online.ua

Через місяць після інциденту з британським есмінцем Defender, по якому, як стверджують в Москві, російські літаки "скидали бомби" через наближення до окупованого Криму, глава Кремля Володимир Путін почав відкрито погрожувати військової атакою всьому світу. 25 липня, виступаючи на параді ВМФ РФ в Санкт-Петербурзі, російський президент заявив, що Росія може виявити будь-якого супротивника і нанести невідворотний удар.

Джерело: сайт Кремля

Путін запевнив, що у Військово-морського флоту Росії є все необхідне для захисту територій Росії, до якої він незаконно зараховує і окупований український Крим. Глава Кремля наголосив, що ВМФ Росії присутній практично у всіх районах Світового океану і буде потужно реагувати на будь-які "провокації" супротивників.

"Ми здатні виявити будь-якого - підводного, надводного, повітряного - противника і нанести йому, якщо буде потрібно, невідворотний удар", - заявив Путін.

Він стверджує, що РФ має ефективну морську авіацію далекого і ближнього дії, а також надійні комплекси берегової оборони та новітні гіперзвукові високоточні системи озброєння для військової відповіді на будь-яку загрозу.

Навіщо Путін влаштував парад ВМФ РФ

У військово-морському параді в Санкт-Петербурзі 25 липня прийняли участь близько 4 тис. моряків, понад 50 кораблів, катерів і підводних човнів, а також 48 літаків і вертольотів морської авіації. Путін вивів на парад ракетний крейсер "Маршал Устінов", фрегат "Адмірал Касатонов", великі десантні кораблі "Петро Моргунов" і "Мінськ", великий протичовновий корабель "Віце-адмірал Кулаков", корвети "Гремящий" і "Стійкий". Також на параді він вперше представив ракетний підводний крейсер стратегічного призначення "Князь Володимир"

Військовий оглядач Олександр Гольц зазначив, що в цьому параді взяла участь четверта частина всього корабельного флоту Росії. Він вважає, що Путін влаштував його з однієї причини. Експерт пояснює, що у глави Кремля вже немає більше ніяких аргументів, тому він і перетворює подібні паради в спосіб продемонструвати військову міць Росії світу.

Обстріл британського корабля в Чорному морі

23 червня Міноборони Росії заявило, що британський есмінець HMS Defender увійшов в "російські територіальні води" поблизу Криму, і що російський патрульний корабель нібито здійснив попереджувальні постріли, а реактивний літак скинув бомби на його шляху. Міністерство оборони Великої Британії заперечує цю інформацію.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що есмінець HMS Defender проходив через українські територіальні води, нагадавши про невизнання Британією незаконної анексії Криму.

В оприлюднених пізніше документах Міноборони поява есмінця HMS Defender біля берегів Криму позначена як "мирний прохід через українські територіальні води". Проходження корабля у водах Криму, як виявилось, було продуманим рішенням британського уряду, щоб продемонструвати підтримку Україні, незважаючи на всі можливі ризики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?