ЗСУ підготували Буки до відбиття атаки з боку Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ підготували Буки до відбиття атаки з боку Криму

ЗСУ підготували Буки до відбиття атаки з боку Криму
Джерело:  online.ua

Командування ЗСУ провело навчання підрозділів протиповітряної оборони, які виконують завдання на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Українські військові в рамках навчань відбили умовний авіаційний удар противника за допомогою зенітних ракетних комплексів "Бук".

Джерело: Facebook командування об'єднаних сил ЗСУ

Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєв повідомив, що військові з поставленим завданням впоралися добре. Він уточнив, що підрозділ зенітно ракетних комплексів здійснив багатокілометровий тривалий марш на техніці в позиційний район. На місці було розвернуто "Буки" на необладнаних позиціях, а після виконано умовні пуски по ворожим повітряним об'єктам.

ЗСУ з Буків відбили атаку з боку Криму (фото - facebook.com/JointForcesCommandAFU)

"Розрахунки швидко заступили на бойове чергування, автоматично взяли на супровід і знищили виявлені радіо-локаційної станцією цілі умовного противника ще до моменту входження їх в район відповідальності", - підвів підсумки навчань Наєв.

Які ризики атаки Росії з боку Криму

Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони.

Кілька місяців тому президент Росії Володимир Путін наказав перекинути до Криму 3 мобільних радіолокаційних станції дециметрового діапазону "Противник-Г" і 10 розвідувальних хімічних машин РХМ-6 на базі БТР-80.

Крім того, нещодавно на озброєння Чорноморського флоту РФ прийняли новий патрульний корабель "Сергій Котов" і малий ракетний корабель "Грайворон". У ЗСУ звертають на те, що ці кораблі оснащені універсальним корабельним комплексом "Калібр-НК".

Тільки за останні дні окупанти стягнули до Криму кілька десятків тисяч військових. Їх туди перекинули під приводом ліквідації наслідків повеней. При цьому в Криму постійно знаходяться більше 31 тисячі осіб рядового і начальницького складів збройних формувань окупантів.

Також відомо, що в окупованому Криму проводять термінову бойову перевірку. Десятки одиниць бойової техніки, включаючи 20 літаків і вертольотів, кілька дивізіонів комплексів протиповітряної оборони (ППО) С-400 і "Панцир-С", літаки-розвідники Су-24МР, багатоцільові винищувачі Су-27 і Су-30СМ, фронтові бомбардувальники Су- 24М і вертольоти Мі-8 і Ка-27 підготували до атаки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?