Путін несподівано розмістив в Криму потенційні носії ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін несподівано розмістив в Криму потенційні носії ядерної зброї

Путін несподівано розмістив в Криму потенційні носії ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова офіційно повідомила про те, що в анексованому Криму команда очільника Кремля Володимира Путіна вже розмістила потенційні носії ядерної зброї. 

Джерело:   Zn.ua

РФ розмістила у Криму потенційні носії ядерної зброї 

"Росія активно розбудовує військову інфраструктуру для своєї ядерної зброї. Реконструює інфраструктуру сховищ ядерних боєголовок радянських часів. На півострові вже розміщені потенційні носії ядерної зброї", - наголосила українська дипломатка під час форуму "Україна 30. Міжнародна політика".

Еміне Джапарова звернула увагу на те, що команда Володимира Путіна постійно збільшує в Криму число своїх військових та воєнної техніки.

Окрім того, вона додала, що нещодавно офіційна Москва під виглядом військових навчань закрила на пів року частину Чорного моря, зокрема й у напрямку Керченської протоки для іноземних військових кораблів та державних суден.

"Крім того, російський президент надав Росгвардії право блокувати акваторії Чорного та Азовського морів. Це дійсно створює суттєві перешкоди для міжнародної навігації, загрожує безпеці та стабільності України, у світі та Південно-Східній Європі", - підкреслила українська дипломатка.

За словами представниці дипломатичного відомства, своє домінуючу позицію в Криму Путін намагається закріпити за допомогою перетворення півострова на величезну військову базу. Окрім того, проросійські сили у Криму придушують усі можливі форми протидії окупації.

Як уже згадувалося раніше, команда Путіна почала нарощувати військову присутність в регіоні Чорного моря, а також біля українського кордону. Також Кремль активно використовує анексований Крим для демонстрації своєї сили.

Офіційний Київ припускає, що РФ може протягом року здійснити військову провокацію з боку окупованого Криму, де наразі знаходяться 42 тис військовослужбовців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?