В Криму погрожують покарати українських "організаторів водної блокади"
Категорія
Політика
Дата публікації

В Криму погрожують покарати українських "організаторів водної блокади"

В Криму погрожують покарати українських "організаторів водної блокади"
Джерело:  online.ua

Проросійська влада анексованого Криму не втомлюється шукати винних у тому, чому на півострові не вистачає прісної води. Ба більше, з цими винними вона навіть планує судитися. Так, нещодавно Єфім Фікс (в окупантів його вважають за "голову парламенту" Криму) заявив, що "організаторів" нестачі води будуть притягувати до кримінальної відповідальності.

Джерело: "РИА Новости"

Кого проросійські сили вважають винними у нестачі води в Криму

На переконання росіян, винною у нестачі прісної води в Криму є українська влада, яка, мовляв, "організувала блокаду" півострова. Причому не тільки водну, а й енергетичну, продовольчу, транспортну тощо.

За словами ватажка "парламенту" окупованого Росією Криму Єфіма Фікса, його команда уже почала готувати документи для подачі позову до суду (російського суду, звісно).

Фікс також стверджує, що якась "робоча група" зібрала інформацію про 12 громадян України, які "є організаторами або виправдовують блокаду Криму".

"Слідчі органи працюють задля притягнення до кримінальної відповідальності організаторів блокади", – цитують Фікса російські ЗМІ.

Він таож додав, що 1,47 трильйона російських рублів – це збитки, яких зазнав Крим.

Хто насправді винен у проблемах Криму

Насправді наймасштабніших збитків півострів зазнав саме за роки російської окупації з 2014 року. І сталося це саме тому, що півострів Росія в України відібрала.

"До 2014 року десь 85% потреб Криму у водопостачанні забезпечував Північно-Кримський канал, вода яким йшла з материкової частини України. Та зі зрозумілих причин від початку окупації канал перекрили. І тут важливо розуміти ось що: міжнародне право недвозначно передбачає, що відповідальність за проблеми окупованих територій лежить цілком на країні-окупанті. У випадку Криму – це Росія", - йдеться в повідомленні.

Офіційний Київ уже пояснював,що водопостачання відновить лише тоді, коли півострів деокупують.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?