МЗС розкрило масштаби Кримської платформи й силу удару по РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС розкрило масштаби Кримської платформи й силу удару по РФ

МЗС розкрило масштаби Кримської платформи й силу удару по РФ
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ оголосили, що заходи саміту Кримської платформи у Києві відвідають офіційні представники 28 держав і міжнародних організацій.

Джерело: брифінг міністра Дмитра Кулеби

За словами дипломата, йдеться про саме інавгураційний саміт, який заплановано на 23 серпня.

“Станом на сьогодні вже 28 країн і міжнародних організацій підтвердили участь у саміті “Кримської платформи”. Це буде безпрецедентний міжнародний захід в історії України. Ще ніколи стільки держав не збиралося в Україні для проведення такого заходу на рівні президентів, прем'єр-міністрів, голів парламентів, членів урядів”, - наголосив Кулеба.

Він уточнив, цей результат говорить про вдалу спробу української влади створити ядро міжнародної коаліції для визволення Кримського півострову.

“Хоча ви не уявляєте, якою потужною і системною є протидія Росії. Вони працюють у кожній столиці, в кожній країні, відмовляючи держави брати участь у Кримській платформі. Але ми провадимо свою роботу, ми маємо свою силу правди, силу дипломатії та вже змогли це ядро коаліції сформувати”, - додав міністр.

Передбачається, що заходи саміту в Києві відвідають представники всіх провідних держав-партнерів України на європейському та американському континентах. Також завершується розробка Кримської декларації - підсумкового документу всього саміту, де буде зафіксовано принципові для української сторони положення.

Самі заходи своєю чергою повинні стати початком довгострокової роботи платформи, кінцева мета якої - захист норм міжнародного права в інтересах світової спільноти.

“Наголошу, що саміт не буде одноразовою подією, це буде регулярна робота на багатьох рівнях. Ми наразі працюємо над розробкою довгострокової концепції роботи платформи за кожним із п'яти пріоритетних напрямів. Перше - політика невизнання, друге - санкції, третє - безпека в Азовсько-Чорноморському регіоні, четверте - захист прав людини та міжнародного гуманітарного права, п'яте - екологічні й економічні наслідки російської окупації Криму”, - резюмував Кулеба.

Крим він назвав “валізою без ручки” для Росії, а платформа зробить його “непідйомним тягарем”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?