Прикордонники нагадали про посилення правил в'їзду в Україну з 5 серпня
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонники нагадали про посилення правил в'їзду в Україну з 5 серпня

Прикордонники нагадали про посилення правил в'їзду в Україну з 5 серпня
Джерело:  online.ua

Державна прикордонна служба нагадала про зміну правил в’їзду в Україну вже з четверга, 5 серпня - відповідно до урядового рішення на тлі поширення коронавірусного штаму “Дельта”.

Джерело: ДПСУ

За оприлюдненими даними, йдеться про необхідність для іноземців мати поліс (свідоцтво чи сертифікат) щодо страхування від коронавірусу, який буде чинним весь період перебування в Україні.

Також до документа необхідно додати негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування, термін яких не перевищує 72 годин, або ж документ, який підтвердить проходження повної вакцинації.

Також незалежно від статусу особи, яка виїжджає в Україну, їй необхідно піти на самоізоляцію на 10 днів. Її термін починається через 72 години від моменту перетину державного кордону.

“Перетин державного кордону на в'їзд в Україну іноземцям та особам без громадянства, які підлягають самоізоляції, без встановленого та активованого мобільного застосування електронного сервісу “Вдома” забороняється. У разі неможливості встановлення мобільного додатка, відмови від його встановлення прикордонники відмовлятимуть таким особам у перетині державного кордону”, - наголосили прикордонники.

Зазначається, що самоізоляція потрібна всім, хто приїжджає з ОРДЛО, окупованого Криму чи Севастополя.
Утім, під самоізоляцію не потрапляє одразу низка категорій осіб - неповнолітні, які виїхали до 4 серпня, дипломати, військовослужбовці союзників НАТО й держав програми НАТО “Партнерство заради миру”, учасники ЗНО, водії та члени екіпажу транспорту.

Також такі заходи не потрібні для осіб, які відповідним документом можуть підтвердити отримання повного курсу вакцинації, а також безпосередньо громадяни України, які отримали принаймні одну дозу вакцини.

“Самоізоляція, обсервація особи в зв'язку з перетином державного кордону не застосовується або припиняється в разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину державного кордону”, - додали в ДПСУ

Термін самоізоляції для осіб, які в’їжджають з РФ чи Індії за умови перебування там принаймні 14 днів, повинні будуть знаходитися в самоізоляції 14 днів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?