Експерт озвучив, як не допустити новий локдаун у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт озвучив, як не допустити новий локдаун у Києві

Експерт озвучив, як не допустити новий локдаун у Києві
Джерело:  online.ua

Вже восени експерти з України та міжнародних організацій прогнозують новий спалах коронавірусу штаму “Дельта” у державі, однак Держспоживслужба Києва водночас пояснила можливість уникнути чергового локдауну.

Джерело: Україна 24

За словами голови відомства Олега Рубана, для запобігання новому локдауну необхідна повномасштабна вакцинація. Для цього необхідно досягнути показник у мільйон імунізованих мешканців столиці вже до початку нового спалаху.

Експерт уточнив, що третя хвиля почнеться у Києві, коли люди масово повертатимуться з відпусток і канікул - тобто наприкінці серпня та на початку вересня. Наразі київська влада готує для розгортання додаткові ліжка у лікарнях.

“Якщо провести вакцинацію 1 мільйона осіб у Києві, з урахуванням тих, хто перехворів, то локдаун можна буде не вводити”, - стверджує Рубан.

Він звернув увагу на те, що зарано говорити про переведення шкіл на дистанційну освіту. У разі вакцинації 100% педагогів, медиків та соціальних груп, які належать до шкільної системи, жодні обмеження не знадобляться.

Нова хвиля коронавірусу в Україні

Аналогічний прогноз щодо поширення інфекції зробили експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я.

“Точну відповідь дати важко. Але, зважаючи на наявні дані, широке поширення “Дельта”, заходи охорони громадського здоров’я і соціальні заходи, охоплення вакцинацією та інші параметри, прогнозуємо, що випадки інфікування та госпіталізації почнуть рецидивувати в кінці серпня — на початку вересня і триватимуть до зими, в залежності від дій уряду та розширення масштабів вакцинації”, - цитують медіа Ярно Хабіхта, голову Бюро ВООЗ в Україні.

Штам Дельта

Цей новий штам у 1,6 раза агресивніший за інші відомі варіанти, він в 2,3 раза частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 раза частіше — в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих — вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Саме він спричинив нові спалахи в Росії, Великій Британії та Індії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?