У МОЗ попередили про неминуче посилення карантину в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили про неминуче посилення карантину в Україні

У МОЗ попередили про неминуче посилення карантину в Україні
Джерело:  online.ua

На рівні Міністерства охорони здоров’я виступили з попередженням щодо небезпечних ризиків від третьої хвилі коронавірусу в Україні, яку вже очікують восени.

Джерело: ТСН

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, станом на другу половину липня в Україні щодня реєструють лише сотні нових випадків інфекції. Утім, влада все одно готується до ймовірного посилення карантинних обмежень.

“Коронавірус не зникає. Україна реєструє на своїй території штам "Дельта". Вже майже сто країн звітують, що "Дельта" викликає великі та швидкі спалахи на території держав”, - пояснив він.

Санлікар звернув увагу, що офіційні прогнози вказують на серйозні ризики до повернення найсуворіших обмежень.

“До червоної зони, я впевнений, ми точно повернемося. Це лише питання часу”, - уточнив Кузін.

Представник МОЗ нагадав, що всі зусилля наразі мають бути сконцентровані на поширенні вакцинації.

“Я би радив, фокусувати зараз всі зусилля на тому, щоби вакцинуватися. Восени мати свій імунітет… Україна офіційно відкрила п’ятий етап вакцинальної кампанії. По суті це означає те, що вакцина доступна кожному громадянину України”, - додав Кузін.

В цілому по країні працюють вже близько 3 тисяч пунктів для щеплення проти коронавірусу. На передніх етапах працювали лише близько половини з них. Передбачається, що це пришвидшить досягнення критичної точки - 10 мільйонів щеплень.

Саме про такий амбітний план говорив міністр Віктор Ляшко, коли заступав на відповідну посаду навесні.

“Ми розглядали декілька разів опцію вакцинації в аптеках. Лише після вичерпання ресурсу наявної інфраструктури, тобто центрів масової вакцинації. За повної заповненості таких центрів ми будемо розглядати альтернативні варіанти”, - пояснив санлікар.

Утім, лише за наявності відповідних умов (перевантажених пунктів вакцинації) людей почнуть щеплювати в супермаркетах чи аптеках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?