Кабмін озвучив масштабні плани з поставок вакцини в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін озвучив масштабні плани з поставок вакцини в Україну

Кабмін озвучив масштабні плани з поставок вакцини в Україну
Джерело:  online.ua

На рівні Кабінету міністрів підтвердили, що українська сторона очікує надходження в цілому 13 мільйонів доз різних антикоронавірусних вакцин вже до кінця літа 2021 року.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль

За словами політика, це зробить можливим щепити всіх охочих громадян.

“Сумарно до кінця літа Україна має домовленості на поставку 13 млн доз вакцин. Тобто ми маємо необхідну кількість для всіх охочих”, - наголосив Шмигаль.

Голова уряду нагадав про доступність в Україні чотирьох видів вакцин, “кожна з яких ефективно запобігає важкому перебігу хвороби і рятує життя”. Він звернувся до людей із закликами про активніше щеплення та нагадав про початок вже п’ятого етапу вакцинації. Етап передбачає дозвіл на щеплення всіх громадян віком від 18 років.

Вакцинація в Україні

Вихід на новий етап масової імунізації також передбачає відсутність необхідності запису в додатку “Дія”.

“Реєструватися на вакцинацію в “Дії” більше не потрібно. Сьогодні починається 5-й етап національного плану вакцинації. Це означає, що тепер вакцинуватися можуть всі бажаючі — незалежно від віку та інших факторів”, - додала адміністрація сервісу.

Станом на 21 липня першу дозу вакцини отримали понад 2,7 мільйона людей. Двома дозами завершили вакцинацію вже 1,4 мільйона.

В уряді напередодні звернули увагу на потребу розгортання пунктів вакцинації вже в аеропортах і на пунктах перетину державного кордону.

“Потрібно розгорнути пункти щеплення в аеропортах та наземних пунктах пропуску й максимально проводити вакцинацію. Цього тижня ми запускаємо п’ятий етап вакцинування. Вакцини в Україні достатньо для того, щоб щепити всіх охочих. Завдяки домовленостям Президента Володимира Зеленського ми отримали від США два мільйони доз Moderna, яка призначена для масової вакцинації колективів і підприємств. Вже цього тижня вона буде роздана в регіони”, - пояснив сам Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?