Кабмін анонсував появу пунктів вакцинації у нових локаціях
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін анонсував появу пунктів вакцинації у нових локаціях

Кабмін анонсував появу пунктів вакцинації у нових локаціях
Джерело:  online.ua

В українському уряді виступили з ініціативою з приводу розгортання пунктів антикоронавірусної вакцинації на території аеропортів та у пунктах перетину державного кордону.

Джерело: Офіс президента

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, такі заходи необхідно впровадити для вакцинації всіх, хто хотів би це зробити. Таке питання обговорили під час селекторної наради з приводу протистояння коронавірусу та кризі.

“Потрібно розгорнути пункти щеплення в аеропортах та наземних пунктах пропуску й максимально проводити вакцинацію. Цього тижня ми запускаємо п’ятий етап вакцинування. Вакцини в Україні достатньо для того, щоб щепити всіх охочих. Завдяки домовленостям Президента Володимира Зеленського ми отримали від США два мільйони доз Moderna, яка призначена для масової вакцинації колективів і підприємств. Вже цього тижня вона буде роздана в регіони”, - наголосив прем’єр.

Керівникам міністерств і різних державних підприємств було доручено проводити активну вакцинацію у власних колективах.

Згідно з уточненням міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, за останні кілька місяців уперше напередодні зросла кількість нових випадків коронавірусу. Наприклад, за підсумками попереднього тижня виявлено 3460 інцидентів - це на 253 перевищує показники попередніх 7 днів.

Зокрема, у МОЗ виступили з ідеєю про посилення контролю під час перетину державного кордону через підвищення у світі активності коронавірусного штаму “Дельта”.

“За словами Віктора Ляшка, пропонується, що всі невакциновані особи, які приїжджатимуть до України, повинні будуть пройти 14 днів самоізоляції, або сім днів, якщо після цього терміну отримають негативний ПЛР-тест. Українці до 18 років та особи, що виїхали з країни до набрання постановою чинності, звільнятимуться від самоізоляції”, - наголосили в ОП.

Вакцинація в Україні

Станом на другу половину липня по всій Україні розгорнули систему пунктів, де люди можуть отримати щеплення проти коронавірусу. Такі локації працюють за попереднім записом - через сімейного лікаря, сервіс Helsi, а також додаток державних послуг “Дія”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?