МОЗ передрікло новий спалах коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ передрікло новий спалах коронавірусу в Україні

МОЗ передрікло новий спалах коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я виступили з попередженням до всієї України щодо нової хвилі коронавірусної захворюваності та зауважили - нових спалахів не уникнути.

Джерело: міністр Віктор Ляшко у “Сніданку з 1+1”

За словами посадовця, водночас експерти не можуть попередньо визначити, наскільки значним виявиться новий спалах інфекції. На період цього спалаху передбачається введення посиленого карантину, а нововведені COVID-сертифікати допоможуть людям уникнути певних незручностей.

“Спалах буде. Розмір спалаху і зростання кількості захворюваності прогнозувати важко, бо коронавірус показав, що це не прогнозована річ. Треба готуватися до найгірших сценаріїв... Україна рухалася, як Нідерланди. Від середини квітня у нас почалося зменшення рівня захворюваності. Утім, протягом останнього тижня в Нідерландах стався різкий стрибок. Зараз вони реєструють понад десять тисяч випадків щодня. За тиждень спалах такий, як був восени 2020 року”, - наголосив Ляшко.

Він звернув увагу на запуск коронавірусних сертифікатів для покращень життя людей у часи адаптивного карантину. Це дозволить не закривати все заклади, як було під час попередніх періодів посилення карантину.

Своєю чергою такі заходи допоможуть власникам закладів, а також державній економіці. У сертифікатах будуть дані про вакцинацію, перенесену хворобу чи негативне ПЛР-тестування.

“Коли Україна буде виходити із "зеленої" зони в "жовту","помаранчеву" чи "червону", то певні обмеження, які є в цій зоні для всіх, мабуть, не будуть поширюватися на тих, хто вакцинований чи має ковід-сертифікат”, - зауважив міністр.

COVID-сертифікати в Україні

Раніше генеральна директорка Директорату МОЗ з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я Марія Карчевич уточнила, що паперові документи вводитимуть в обіг з осени, а отримувати його можна буде завдяки закладам охорони здоров’я чи сімейним лікарям.

Одночасно з цим передбачається, що COVID-сертифікат буде для виїзду за кордон та для “внутрішнього” застосування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?