У Мінцифри озвучили всі варіанти COVID-сертифікатів, які будуть доступні в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінцифри озвучили всі варіанти COVID-сертифікатів, які будуть доступні в Україні

У Мінцифри озвучили всі варіанти COVID-сертифікатів, які будуть доступні в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві цифрової трансформації у четвер, 8 липня, виступили з уточненням щодо різновидів сертифікатів стосовно коронавірусу для подальшого перетину державних кордонів.

Джерело: Укрінформ

За словами проєктної менеджерки Мінцифри Катерини Черногоренко, перш за все сертифікати поділятимуться на цифрові та паперові. Останні можна буде отримувати орієнтовно з осени 2021 року.

“Європейською специфікацією і в українській розробці в планах є частина продукту, яка називається паперова версія COVID-сертифікату. Найближчим часом, до закінчення оцінки Європейським Союзом, ми зможемо надати можливість отримувати і сертифікати в паперовому вигляді”, - пояснила Черногоренко.

Згідно з поясненням експертки, цифровий та паперовий варіанти сертифікату матимуть QR-код. Той своєю чергою надаватиме інформацію, яку розшифровуватиме сканер.

Передбачається, що в цілому COVID-сертифікати поділятимуться на три типи:

  • про повне проходження вакцинації;

  • про негативний ПЛР-тест на коронавірус;

  • про перенесену хворобу COVID-19, що підтверджують дані системи охорони здоров’я.

Під час пресконференції також виступила генеральна директорка Директорату МОЗ з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров'я Марія Карчевич. ВОна додала, що паперові документи вводитимуть в обіг з осени, а отримувати його можна буде завдяки закладам охорони здоров’я чи сімейним лікарям.

Одночасно з цим передбачається, що COVID-сертифікат буде для виїзду за кордон та для “внутрішнього” застосування.

“Також є внутрішній сертифікат. Наразі МОЗ подав пропозиції, що внутрішній сертифікат може використовуватися для відвідання масових заходів на літній період. Можливо, на осінній період, коли ми будемо бачити, що епідситуація погіршується, будемо розширювати спектр використання цього сертифікату”, - пояснила Карчевич.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?