Шмигаль уточнив, чого не вистачає для визнання COVID-сертифікатів України в ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль уточнив, чого не вистачає для визнання COVID-сертифікатів України в ЄС

Шмигаль уточнив, чого не вистачає для визнання COVID-сертифікатів України в ЄС
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів назвали головний процес, із завершенням якого буде затверджено визнання Євросоюзом українських COVID-сертифікатів.

Джерело: засідання уряду

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, українська сторона очікує на завершення аудиту електронних документів експертами Європейської комісії.

“Ми в постійному переговорному процесі з європейцями і чекаємо завершення аудиту нашого електронного сертифікату Європейською комісією. Наша мета - повернути українцям можливість безперешкодно подорожувати світом. Даю доручення віцепрем’єр-міністру з питань євроінтеграції Ользі Стефанішиній активізувати роботу щодо завершення аудиту електронного сертифікату і підписання відповідної угоди з Єврокомісією", - заявив Шмигаль.

Прем’єр уточнив, що на рівні українського уряду вже схвалено постанову, яка вводить порядок користування сертифікатами. З 1 липня починається бета-тестування відповідних документів через додатки “Дія”.

“Все готово до запуску документів”, - резюмував він.

Наразі в Україні працюють 130 центрів вакцинації у різних регіонах.

Сертифікати про коронавірус

За словами заступника міністра Олексія Вискуба, українська сторона очікує визнання вже до кінця літа. З таким прогнозом він виступив у вівторок, 29 червня, під час першого дня ІТ-тижня Європейської Бізнес Асоціації.

“По “ковідних” сертифікатах Європейський Союз рухається трохи швидше ніж зазвичай, тому ще це безумовно актуальна тема у світовому масштабі. Ми очікуємо, що за оптимістичними прогнозами взаємне визнання в нас відбудеться до кінця літа. Ми на це очікуємо”, — пояснив Вискуб.

Після цього для громадян України відкриються поїздки на територію держав Євросоюзу, які наразі можуть здійснюватися лише за наявності додаткових умов.

У Кабінеті міністрів передбачають орієнтуватися на держави Євросоюзу та спільне рішення співдружності щодо термінів введення документів. За словами міністра Кабміну Олега Немчінова, відповідне рішення в українському уряді передбачають ухвалити через певний час після Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?