ЄП затвердив цифрові COVID-сертифікати в усіх країнах
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄП затвердив цифрові COVID-сертифікати в усіх країнах

ЄП затвердив цифрові COVID-сертифікати в усіх країнах
Джерело:  online.ua

У Європейському парламенті у середу, 9 червня, ухвалили фінальне рішення з приводу введення загальних для всіх країн співдружності COVID-сертифікатів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За оприлюдненими даними, у згаданий день депутати зустрілися для кінцевого засідання з цього приводу.

“Європейський парламент схвалив введення цифрового COVID-сертифікату”, - наголосило агентство.

Підтримали створення відповідного документа 546 представників парламенту, а проти таких цифрових нововведень виступили 93. Ще 51 депутат утримався від голосування.

Передбачається, що систему цифрових сертифікатів щодо коронавірусу запустять по всьому Євросоюзу вже з 1 липня.

Раніше на загальному рівні співдружності пояснювали, що в документ вноситимуть три головні типи інформації. Вона стосуватиметься вакцинації проти COVID-19, негативного тесту на інфекцію, а також це будуть відомості про перенесений коронавірус.

Згідно з оголошеними деталями, для громадян Євросоюзу сертифікат буде безоплатним, а отримати його можна буде у двох видах - цифровому чи паперовому.

З 1 червня система частково почала працювати в ЄС, однак вона торкнулася поки що лише 7 держав: Болгарії, Греції, Данії, Німеччини, Польщі, Чехії, Хорватії.

Сертифікати щодо коронавірусу в Україні

У Кабінеті міністрів передбачають орієнтуватися на держави Євросоюзу та спільне рішення співдружності щодо термінів введення так званих COVID-сертифікатів для підтвердження вакцинації.

Єдина мета введення ковід-паспортів — розблокування туризму. Введення цих документів дозволить відкрити кордони для туристів-іноземців, в’їзд яких вже другий рік поспіль обмежений в країнах ЄС.

Україна виступила за створення сумісних сертифікатів з ЄС, щоб українські дані про щеплення від COVID-19 приймали в Європі.

“Затвердить Європа і ми зможемо протягом 10-14 днів затвердити його в нас. Після цього можна буде його запроваджувати”, - резюмували на рівні уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?