Українські сертифікати вакцинації від COVID-19 погодилися визнати три країни
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські сертифікати вакцинації від COVID-19 погодилися визнати три країни

Українські сертифікати вакцинації від COVID-19 погодилися визнати три країни
Джерело:  online.ua

З 1 липня українська влада планує почати видавати сертифікати вакцинації проти COVID-19. Їх погодилися визнати поки три країни - Угорщина, Молдова і Туреччина.

Джерело: Facebook прем'єр-міністра Дениса Шмигаль

Українська влада продовжує переговори з європейськими країнами про визнання паперових сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусної інфекції, які отримають українці. При цьому в МЗС запевняють, що цифровий паспорт вакцинації України буде синхронізований з сертифікатом Європейського союзу, після чого європейська влада почне визнавати його.

"Українські сертифікати вакцинації вже погодилися визнавати Угорщина, Молдова, Туреччина. Також на цьому тижні досягли відповідної домовленості з прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі під час робочого візиту нашої урядової делегації. Розраховуємо, що найближчим часом ці домовленості будуть скріплені відповідними угодами", - запевнив Шмигаль.

Як отримати сертифікат вакцинації

Документ, що підтверджує вакцинацію проти коронавіруса, буде називатися "ковідній сертифікат". Він також буде містити інформацію про зроблені його власником негативних ПЛР-тестів або фіксувати одужання від COVID-19.

Дані для "ковідного сертифіката" будуть брати з електронної системи охорони здоров'я. Документ почнуть видавати не пізніше 1 липня, його можна буде отримати у лікаря або в додатку "Дія".

В даний час повністю вакциновані українці можуть оформити Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. У МОЗ стверджують, що воно також дає право на в'їзд в країни, які пускають українців, але з умовою обов'язкової вакцинації.

Сертифікати вакцинації в ЄС

В Європейському Союзі ковід-сертифікат почав діяти з 1 червня. Його видають вже в семи країнах - Болгарії, Чехії, Данії, Німеччині, Греції, Хорватії та Польщі. Остаточно впровадити документ в Європейському Союзі планують з 15 червня.

У МОЗ запевняють, що український сертифікат буде сумісним з європейськими. Але в ЄС визнають не всі вакцини, які використовують в Україні, тому яи будуть впускати українців, щеплених "не тією" вакциною, - поки не зрозуміло.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?