Названі терміни запуску паспортів вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Названі терміни запуску паспортів вакцинації в Україні

Названі терміни запуску паспортів вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

З 1 липня 2021 року в Україні запрацюють так звані паспорти вакцинації, необхідні для поїздок і подорожей за кордон. Вони будуть доступні українцям в додатку держпослуг "Дія".

Джерело: ОПУ

На нараді з президентом України Володимиром Зеленським міністр цифровий трансформації Михайло Федоров уточнив, що запуск COVID-паспортів в Україні планують синхронізувати з відповідними процесами в Європейському Союзі. А в Європі, як відомо, єдині сертифікати вакцинації хочуть запустити саме з 1 липня.

Паспорт вакцинації - навіщо він потрібен

Країни Євросоюзу домовилися з 1 липня ввести так звані паспорти вакцинації. Їх дія поширюватиметься на всі країни-члени ЄС, Швейцарію за умови взаємності і країни-члени Європейського економічного простору: Ісландію, Ліхтенштейн і Норвегію.

COVID-сертифікат можна буде отримати як в цифровій, так і в паперовій версії. Він буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавіруса, перехворіла COVID-19 або здала тести на SARS-CoV-2.

Україна виступила за створення сумісних сертифікатів з ЄС, щоб українські дані про щеплення від COVID-19 приймали в Європі.

Єдина мета введення ковід-паспортів - розблокування туризму. Введення цих документів дозволить відкрити кордони для туристів-іноземців, в'їзд яких вже другий рік поспіль обмежений в країнах ЄС.

В ЄС поки ведеться дискусія з приводу єдиної схеми функціонування COVID-паспортів і термінів їх запуску. Визначилися поки тільки зі змістом сертифіката вакцинації - цей документ буде відображати інформацію про негативний результат тесту на коронавірус, чи був його власник вакцинований або перехворів коронавірусом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?