ЄС відкрив кордони для вакцинованих туристів - AFP
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС відкрив кордони для вакцинованих туристів - AFP

ЄС відкрив кордони для вакцинованих туристів - AFP
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу ухвалила попереднє рішення щодо допуску на загальну територію співдружності туристів з третіх країн, які перед цим пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: AFP та Reuters

За даними джерел інформаційних агентств, посли 27 країн співдружності підтримали ініціативу з пом’якшення обмежень на відвідування напередодні літнього туристичного сезону.

Дипломатичні інформатори уточнили, що “зелене світло” отримала ідея, розроблена на рівні Єврокомісії. Відомство запропонувало дозволити перетин спільного європейського кордону виключно для осіб, які пройшли повний курс антикоронавірусної вакцинації.

Відкриття кордонів ЄС

На тлі довготривалої пандемії коронавірусу останніми місяцями питання про стан кордонів активно обговорювали на всіх рівнях співдружності. У травні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн стверджувала, що систему сертифікатов вакцинації від COVID-19 можуть запустити вже на початку літа.

Це дозволило б повноцінно розпочати туристичний сезон, а також надати можливість переміщувати особам, які здатні надати “нефальсифіковані докази” своєї вакцинації, перенесеного нещодавно коронавірусного захворювання чи підтвердження негативного тесту на інфекцію.

Утім, COVID-сертифікати залишилися неузгодженими навіть станом на середу, 19 травня. Напередодні європейська влада в Раді ЄС провели обговорення з приводу цього питання, однак єдине рішення не узгодили.

Наразі члени Європарламенту поставили на короткочасну паузу переговори з приводу коронавірусної документації для тих, хто подорожує.

Спроба узгодити спільні сертифікати стала вже третьою для Євросоюзу. Передбачається, що переговорний процес продовжать вже 20 травня.

Загальні європейські кордони залишаються закритими для пересічних українців та громадян інших третіх країн від моменту введення перших карантинних режимів — це сталося навесні 2020 року.
Сьогодні ситуацію змінює активна вакцинація проти COVID-19, яка шириться світом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?