ЄС провалив третю спробу ввести паспорта вакцинації від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС провалив третю спробу ввести паспорта вакцинації від коронавірусу

ЄС провалив третю спробу ввести паспорта вакцинації від коронавірусу
Джерело:  online.ua

На рівні Ради Євросоюзу напередодні у вівторок, 18 травня, не змогли ухвалити остаточне рішення щодо введення паспортів вакцинації проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: Deutsche Welle

За оприлюдненими деталями, учасники процесу а рівні Європарламенту та окремих держав-учасниць співдружності перервали переговори стосовно загальноєвропейського сертифіката. Це підтвердили представники Португалії в Раді ЄС, яка головує у структурі станом на перше півріччя-2021.

Спроба узгодити спільні документи щодо вакцинації стала вже третьою для Євросоюзу. Передбачається, що переговорний процес продовжать вже 20 травня.

У разі знаходження всіма сторонами у Раді ЄС компромісу, рішення необхідно буде затвердити ще на рівні окремих держав-учасниць та Європарламенту.

Європейська влада завдяки введенню COVID-сертифіката намагатиметься полегшити пересування у межах об’єднання влітку, коли триває сезон відпусток. Цей документ має бути захищеним від підробок і засвідчувати у його пред'явника наявність щеплення від COVID-19, актуального негативного тесту чи факту одужання нещодавно.

Найголовнішим суперечливим питанням у цій проблемі залишається статус протестованих на коронавірус осіб та сторона, яка братиме на себе витрати для проведення тестування.

Водночас неузгодженим залишається момент щодо повної волі на переміщення для вакцинованих людей в межах Євросоюзу. Окремі країни поставили питання — чи зможуть вони обмежувати правила в’їзду навіть для власників сертифікатів вакцинації.

COVID-сертифікати в Україні

В українському уряді також зробили анонс про впровадження документів, які посвідчують вакцинацію громадянина та, відповідно, дозволятимуть йому виїжджати в інші європейські країни.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, офіційний Київ підготувався до уніфікації власних довідок з європейськими моделями паспортів вакцинації.

“Ми готові запровадити будь-яку з моделей паспорта вакцинації, яка можлива в Європі, — цифрову з QR-кодом, формалізовану довідку про вакцинацію міжнародного стандарту, яка на сьогодні діє в усьому світі”, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?