В ЄС вирахували загальну кількість противників вакцинації від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС вирахували загальну кількість противників вакцинації від коронавірусу

В ЄС вирахували загальну кількість противників вакцинації від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Серед країн, які входять у склад Євросоюзу, вирахували загальну частку дорослих людей, які виступають відкрито проти вакцинації від коронавірусу COVID-19.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими даними, відповідне соціальне дослідження провела компанія Eurofound. Найбільшим скепсисом щодо процесу вакцинації стали мешканці Болгарії.

В цілому понад чверть дорослих з країн співдружности виявилися неготовими до щеплення навіть через рік після початку пандемії та всього, що можна було побачити за цей час.

Уточнюється, що результати опитування можуть говорити про сильний зв’язок між нерішучістю людей у питанні вакцинації, а також використанням соціальних мереж - саме там найактивніше поширюються тези про її шкоду.

Серед людей, які насамперед отримують новини через соцмережі, неготовність до ін’єкцій висловили до 40%. В інших суспільствах з традиційними медіа така частка сягнула лише 18%.

“На жаль, ці висновки відображають неможливість надати переконливу і чітку інформацію щодо ефективності та безпеки вакцин”, - цитує агентство старшу наукову керівницю Eurofound Дафні Арендт.

Безпосередньо у згаданій Болгарії до 67% дорослих громадян виступили проти щеплення. Натомість серед мешканців Ірландії лише 10% опитаних дорослих підтвердили, що не хочуть отримувати відповідні препарати попри небезпечну коронавірусну пандемію.

Опитування Eurofound стало демонстрацією своєрідного розділення поміж європейських країн щодо вакцинації. У цьому розподілі існують свої “захід” і “схід” - країни західної частини континенту мають серед дорослого населення понад 60% тих, хто хоче вакцинуватися. Ситуація гірша далі на схід, що демонструє досвід дослідження Болгарії.

Ініціатива також продемонструвала, що серед пенсіонерів чи студентів менше тих, хто вагається з приводу вакцинації.

Опитування провели до річниці життя в епідемічних умовах у березні 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?