Угода Росії і Німеччини про закупівлю вакцини Супутник V на межі зриву
Категорія
Світ
Дата публікації

Угода Росії і Німеччини про закупівлю вакцини Супутник V на межі зриву

Угода Росії і Німеччини про закупівлю вакцини Супутник V на межі зриву
Джерело:  online.ua

Через високі вимоги Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА) і через брак сировини плани Росії постачати вакцину Супутник V в Німеччину зриваються. Переговори Москви і Берліна в глухому куті, оскільки Росія не зможе поставити вакцину влітку, а пізніше вона вже буде не потрібна.

Джерело: Bild

Джерела видання, наближені до переговорів Росії і Німеччини про постачання російської вакцини, пояснюють, що якщо Москва не поставить в червні-липні свою вакцину німцям, то необхідність в ній відпаде через розширення поставок інших препаратів.

"Ще одна перешкода: якби росіяни взагалі могли доставити вакцину" Супутник V "до Німеччини влітку, це повинно було б статися за рахунок запланованих поставок в Індію. Їх потрібно було б скоротити, а в ситуації, що склалася з коронавірусом в цій країні це неможливо" , - кажуть джерела видання.

Більш того, вимоги до процедури узгодження вакцини Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) значно вище, ніж очікували в Москві, тому схвалення регулятора ЄС в короткі терміни Москві навряд чи вдасться домогтися.

Реакція Росії

У Російському фонді прямих інвестицій категорично спростували цю інформацію. Там стверджують, що переговори з владою Німеччини про закупівлю Супутника V тривають.

У Москві звинуватили Bild в дезінформації. Кажуть, що вакцина Супутник V може бути поставлена в Німеччину вже в червні цього року і без скорочення поставок в інші країни.

Меркель підтримує закупівлю Супутник V

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель при цьому продовжує підтримувати закупівлю російської вакцини, якщо та буде схвалена регулятором Європейським Союзом найближчим часом.

"Якщо це станеться найближчим часом, природно, є сенс купувати дози "Супутника"... Але якщо це станеться через кілька місяців, у той час у нас буде достатньо вакцин, і ми зіткнемося з питанням, який обсяг ми замовляємо", - відзначає канцлерка ФРН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?