Декілька росіян померли після вакцинації Спутником V
Категорія
Світ
Дата публікації

Декілька росіян померли після вакцинації Спутником V

Декілька росіян померли після вакцинації Спутником V
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що в Росії померли чотири людини після щеплення "Спутником V", ще шестеро мали серйозні побічні ефекти.

Джерело:  EUobserver  з посиланням на внутрішні документи Росспоживнагляду

Як ці дані вдалося дізнатися

Представники Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА), які детально вивчають скандальну російську вакцину для її можливої реєстрації в ЄС, повідомили виданню, що такі ж документи (Росспоживнагляду - ред.) вони бачили й отримали від російського анонімного джерела, а не по звичайних каналах спілкування між регулятором і російськими колегами.

У відомстві звертають увагу на те, що вони "серйозно ставляться до усієї отриманої інформації" про російську вакцину.

Хто став жертвою російської вакцини

"Згідно з документами, троє з чотирьох померлих - жінки у віці 51, 69 і 74 років. У документах наголошується, що смерті були викликані проблемами з серцем, легенями й рівнем цукру в крові. Принаймні в одному випадку як діагноз вказане поствакцинальне ускладнення. Ще одна людина у звіті не ідентифікована", - йдеться в повідомленні.

Наразі також відомо про 6 випадків серйозних послаблень: ускладнене дихання, судоми, набряки, м'язова слабкість, високий кров'яний тиск, головні болі, запаморочення і лихоманку.

У Словаччині навіть виникла політична криза через російську вакцину

Як уже згадувалося раніше, Словаччина залишилася без прем’єра і голови МОЗ, які вирішили закупити російську вакцину Супутник V на підставі дослідження журналу The Lancet про ефективність російського препарату. Колишній уряд уклав контракт на поставку 2 млн доз Супутника V, 200 тисяч з яких вже були поставлені в Словаччину.

Але прищеплювати людей російським препаратом так і не почали через відсутність даних про безпеку. У Міністерстві охорони здоров’я Словаччини на даний момент звернулися в іншу лабораторію для перевірки вакцини, проте результати будуть пізніше на цьому тижні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?