Президент Аргентини заразився коронавірусом після щеплення російським Супутником V
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Аргентини заразився коронавірусом після щеплення російським Супутником V

Президент Аргентини заразився коронавірусом після щеплення російським Супутником V
Джерело:  online.ua

Президент Аргентини Альберто Фернандес заразився коронавірусом. За два місяці до інфікування він зробив щеплення від ковіда російською вакциною Супутник V.

Джерело: заява Фернандеса в Twitter.

Фернандес розповів, що нездужання відчув напередодні, 2 квітня, в день свого народження - президенту Аргентини виповнилося 62 роки. Поки його інфікування підтверджено експрес-тестом на антиген. Він також вже здав ПЛР-тест.

Аргентинський лідер зазначив, що здав тест на коронавірус після того, як відчув головний біль, а температура його тіла підвищилася до 37,3 градуса. Він додав, що почуває себе добре, незважаючи на легку лихоманку.

Як відомо, першу дозу вакцини Супутник V президент Аргентини отримав 21 січня, після того як запустив в своїй країні масову вакцинацію російським препаратом. Про другу дозу офіційних повідомлень не було, але за термінами зрозуміло, що Фернандес отримав друге щеплення.

Реакція розробників Супутник V на захворювання президента Аргентини

У російському інституті Гамалії, який розробив російську вакцину Супутник V, заявили, що засмучені такими звістками. У коментарях до посту Фернандеса розробники вакцини запевнили аргентинського лідера, що їх вакцина на 91,6% ефективна проти інфікування і на 100% ефективна проти важких випадків COVID-19.

"Інститут Гамалії: нам сумно це чути. SputnikV на 91,6% ефективний проти інфекцій і на 100% ефективний проти важких випадків. Вакцинація забезпечує швидке одужання без серйозних симптомів. Бажаємо якнайшвидшого одужання!", - виправдалися за неефективність вакцини перед Фернандесом її розробники .

Що відомо про російську вакцину Супутник V

Супутник V розробили в російському Національному дослідницькому центрі епідеміології та мікробіології імені Гамалії. Вакцину в РФ схвалили до використання відразу після завершення другого етапу клінічних досліджень в серпні минулого року, що суперечить загальноприйнятим протоколам проведення випробувань. У РФ почали вакцинацію населення паралельно з проведенням третього етапу клінічних випробувань, тобто громадянам РФ роблять щеплення препаратом з ще не доведеною ефектівністю. Більш того, розробники вакцини відмовилися вводити добровольцям плацебо в межах третього етапу досліджень, що фактично означає провал дослідження.

Багато країн світу вважають небезпечною російську вакцину від коронавіруса, так як вона не довела свою ефективність на клінічному рівні. Однак вже кілька країн Європи, в тому числі Угорщина і Словаччина, схвалили застосування препарату до схвалення EMA. До вирішення європейської регулятора хочуть почати вакцинувати людей російською вакциною з недоведеною ефективністю і в Чехії. Втім, в команді російського президента Володимира Путіна стверджують, що Супутник V вже нібито схвалений в 44 країнах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?