В ЄС викрили резонансний обман Путіна з вакциною Супутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС викрили резонансний обман Путіна з вакциною Супутник V

В ЄС викрили резонансний обман Путіна з вакциною Супутник V
Джерело:  online.ua

Росія продала Словаччині іншу вакцину Супутник V, яка відрізняється від схваленої авторитетним журналом The Lancet. Словаччина відмовилася дозволяти використання отриманого препарату на території своєї країни.

Джерело: Dennik N

Словацький державний інститут контролю за лікарськими засобами дослідив отриману російську вакцину Супутник V і прийшов до висновку, що вона не ідентична тій, що отримала схвалення авторитетного журналу The Lancet. Як виявилося, імпортована в Словаччину вакцина не така, як ті, які використовуються в інших країнах.

В інституті зазначили, що поставлений в Словаччину варіант Супутника V пройшов випробування на стерильність, пірогенність, рН, прозорість, колір, аномальну токсичність, специфічну активність, відсутність видимих механічних домішок, визначення концентрації білка, зовнішнього вигляду. Але тільки на основі цих тестів не можна дати висновок про ефективність і безпеку для людей.

У Словаччині виникла політична криза через російську вакцину

Як відомо, Словаччина залишилася без прем'єра і голови МОЗ, які вирішили закупити російську вакцину Супутник V на підставі дослідження журналу The Lancet про ефективність російського препарату. Колишній уряд уклав контракт на поставку 2 млн доз Супутника V, 200 тисяч з яких вже були поставлені в Словаччину.

Але прищеплювати людей російським препаратом так і не почали через відсутність даних про безпеку. У Міністерстві охорони здоров'я Словаччини на даний момент звернулися в іншу лабораторію для перевірки вакцини, проте результати будуть пізніше на цьому тижні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?