У Держдепі США викрили чергову брехню Путіна про вакцину
Категорія
Світ
Дата публікації

У Держдепі США викрили чергову брехню Путіна про вакцину

У Держдепі США викрили чергову брехню Путіна про вакцину
Джерело:  online.ua

Російська влада веде інформаційну війну в усьому світі. Це підтверджує нова інформація про російську пропаганду, яку просувають ЗМІ за наказом глави Кремля Володимира Путіна. У Держдепі США викрили чергову пропагандистську інформаційну кампанію Росії про вакцини проти коронавіруса. Пропаганда спрямована на те, щоб викликати у людей недовіри до європейських вакцин Pfizer і Moderna та підкреслити переваги російського препарату "Супутник V" з недоведеною ефективністю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Джерело, з посиланням на представників уряду і Держдепу США, повідомляє, що засоби масової інформації, підтримувані російським урядом, розмістили в Facebook і Twitter сотні посилань на новини, в яких повідомлялося про побічні ефекти і смертельні випадки після введення американської вакцини. При цьому російські пропагандисти упускали підтверджену інформацію про те, що введення вакцини не мало ніякого відношення до смертей людей.

"Це були скоординовані зусилля, які були частково піар-кампанією і частково дезінформацією. Це одна з наймасштабніших операцій, які ми бачили для просування пропаганди про вакцину в Латинській Америці та Східній Європі", - прокоментував ситуацію Хайме Лонгорія, дослідник дезінформації з некомерційної організації First Draft.

У США додали, що пропаганда "Супутника V" активізувалася в серпні. Спочатку вона була спрямована проти вакцини шведсько-британської компанії AstraZeneca - пропагандисти запевняли, що після введення цієї вакцини "люди почнуть перетворюватися на мавп, оскільки вакцина створена з використанням аденовірусу шимпанзе". Але з тих пір як в грудні AstraZeneca домовилася про співпрацю з творцями "Супутника V", путінські пропагандисти стали писати про цей препарат позитивно. В Держдепі США відзначають, що дії російської пропаганди "підривають глобальні зусилля з припинення пандемії".

Нагадаємо, багато країн світу вважають небезпечною російську вакцину від коронавіруса, так як вона не довела свою ефективність на клінічному рівні. Наприклад, Бразилія, куди Росія планувала поставити 150 млн доз вакцини проти коронавіруса Супутник V, не схвалила російський препарат, оскільки він не відповідає мінімальним критеріям про безпеку і довгострокову ефективність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль заборонив щеплення всесвітньо визнаної вакциною Pfizer в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?