Кабмін назвав терміни повноцінного введення COVID-сертифікатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін назвав терміни повноцінного введення COVID-сертифікатів

Кабмін назвав терміни повноцінного введення COVID-сертифікатів
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів передбачають орієнтуватися на держави Євросоюзу та спільне рішення співдружності щодо термінів введення так званих COVID-сертифікатів для підтвердження вакцинації.

Джерело: Україна 24

За словами міністра Кабміну Олега Немчінова, відповідне рішення в українському уряді передбачають ухвалити через певний час після Євросоюзу.

“Затвердить Європа і ми зможемо протягом 10-14 днів затвердити його в нас. Після цього можна буде його запроваджувати”, - наголосив він.

Міністр звернув увагу на значне розширення вимог європейської сторони до інформації у COVID-сертифікатах. Для його введення необхідні будуть серйозні підзаконні рішення для отримання доступу до різних реєстрів.

“Ми технологічно до цього були готові ще 1,5-2 місяці назад. Але вони змінюють свої вимоги під час затвердження його”, - резюмував Немчінов.

Паспорти вакцинації в Україні

Нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що відповідні українські документи вже отримали визнання за кордоном. Наразі їх погодилися визнавати вже три країни, що вже відкриє доступ до них для громадян України.

“Українські сертифікати вакцинації вже погодилися визнавати Угорщина, Молдова, Туреччина. Також на цьому тижні досягли відповідної домовленості з прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі під час робочого візиту нашої урядової делегації. Розраховуємо, що найближчим часом ці домовленості будуть скріплені відповідними угодами”, - наголосив він.

COVID-сертифікати в ЄС

Єдина мета введення ковід-паспортів — розблокування туризму. Введення цих документів дозволить відкрити кордони для туристів-іноземців, в’їзд яких вже другий рік поспіль обмежений в країнах ЄС.

COVID-сертифікат можна буде отримати як в цифровій, так і в паперовій версії. Він буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, перехворіла COVID-19 або здала тести на SARS-CoV-2.

Україна виступила за створення сумісних сертифікатів з ЄС, щоб українські дані про щеплення від COVID-19 приймали в Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?