Мінцифри пояснило, коли ЄС визнає українські COVID-сертифікати
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінцифри пояснило, коли ЄС визнає українські COVID-сертифікати

Мінцифри пояснило, коли ЄС визнає українські COVID-сертифікати
Джерело:  online.ua

На рівні Міністерства цифрової інформації сподіваються на визнання українських сертифікатів стосовно коронавірусу COVID-19, який включно реєструє дані про вакцинацію, з боку Євросоюзу наступними тижнями.

Джерело: Укрінформ

За словами заступника міністра Олексія Вискуба, українська сторона очікує визнання вже до кінця літа. З таким прогнозом він виступив у вівторок, 29 червня, під час першого дня ІТ-тижня Європейської Бізнес Асоціації.

“По “ковідних” сертифікатах Європейський Союз рухається трохи швидше ніж зазвичай, тому ще це безумовно актуальна тема у світовому масштабі. Ми очікуємо, що за оптимістичними прогнозами взаємне визнання в нас відбудеться до кінця літа. Ми на це очікуємо”, - пояснив Вискуб.

Посадовець додав, що вже 2021 року в міністерстві очікують на обопільне українсько-європейське визнання електронних підписів. Передбачається, що таке може статися вже восени.

Сертифікати вакцинації

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров напередодні оголосив про введення електронних документів з цією інформацією вже з 1 липня. Одночасно х цим сертифікати будуть паперовими, якщо необхідна його наявність поза додатком “Дія”.

У Кабінеті міністрів передбачають орієнтуватися на держави Євросоюзу та спільне рішення співдружності щодо термінів введення документів.

За словами міністра Кабміну Олега Немчінова, відповідне рішення в українському уряді передбачають ухвалити через певний час після Євросоюзу.

“Затвердить Європа і ми зможемо протягом 10-14 днів затвердити його в нас. Після цього можна буде його запроваджувати”, - наголосив він.

На початку червня міністр уряду звернув увагу, що на технічному рівні українська сторона давно до цього готова. Утім, необхілно було орієнтуватися на партнерів для синхронізації.

“Ми технологічно до цього були готові ще 1,5-2 місяці назад. Але вони змінюють свої вимоги під час затвердження його”, - резюмував Немчінов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?