У МОЗ розкрили, як отримати COVID-сертифікат в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розкрили, як отримати COVID-сертифікат в Україні

У МОЗ розкрили, як отримати COVID-сертифікат в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я виступили з уточненням щодо процесу надання COVID-сертифікату громадянам України для виїзду за кордон у часи карантину.

Джерело: Дом

За словами заступника міністра з питань цифрового розвитку Ярослава Кучера, сертифікат буде додатковим документом для перетину кордону. Одночасно з його використанням необхідно враховувати особливості в’їзду в окремі країни.

Він уточнив, що українцям не потрібно для отримання сертифікату звертатися будь-куди, все можна зробити онлайн.

“Нікуди бігти не потрібно. Після того, як ви зробили друге щеплення, через деякий час в додатку “Дія” ви можете згенерувати сертифікат. Потрібно зайти та оформити запит на отримання цього сертифіката. І система надасть ваш сертифікат, з яким далі ви зможете подорожувати”, - пояснив Кучер.

Наразі система функціонує виключно як тестова версія. Утім, вона вже здатна зробити сертифікат відповідно реєстрації двох щеплень однією вакциною проти коронавірусу. Поки що недоступний варіант того, що людина перенесла хворобу та має імунітет, тож не потребує миттєвого щеплення.

“Сертифікат, якщо ми говоримо про подорожі, то це просто зручний спосіб довести, що ви вакцинована людина, що підтверджується державою. Це інформація, яка знаходиться в системі, там видно — хто лікар, як зробив щеплення, звідки вакцина прибула, як вона зберігалася і при якій температурі. Це дуже серйозно, це все залишається за кадром, але це наша щоденна робота і ми над цим працюємо. Тому нашому цифровому документу довіряють”, - додав посадовець.

Заступник міністра звернув увагу на неосновний статус документу під час процесу перетину кордонів.

“Ясна річ, він спростить формальності проходження паспортного контролю, але за фактом перевіряти правила в'їзду в ту чи іншу країну все-таки потрібно. Наприклад, в Європейському Союзі деякі країни встановлюють свої обмеження — зокрема для людей, які вакциновані / не вакциновані — тут є свої нюанси”, - резюмував Кучер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?