Країни ЄС почали дозволяти в'їзд щепленим індійською вакциною Covishield
Категорія
Україна
Дата публікації

Країни ЄС почали дозволяти в'їзд щепленим індійською вакциною Covishield

Країни ЄС почали дозволяти в'їзд щепленим індійською вакциною Covishield
Джерело:  online.ua

Країни ЄС почали дозволяти в'їзд щепленим індійською вакциною Covishield, яку використовували в Україні. Це сталося після того, як Індія загрожувала не визнавати вакцини ЄС для туристів.

Джерело: ВВС

Туристи, які вакцинувалися проти коронавіруса індійським препаратом Covishield, тепер матимуть право на поїздку в:

  • Австрію,

  • Німеччину,

  • Словенію,

  • Грецію,

  • Ірландію,

  • Іспанію.

У МЗС Нідерландів також повідомили, що схвалюють вакцини Covishield і CoronaVac. В Естонії відзначили, що визнають всі вакцини, дозволені Індією для прибуваючих туристів.

За даними джерела, Ісландія і Швейцарія, які не входять до ЄС, також схвалили Covishield для в'їзду.

Які вакцини визнають в ЄС

В даний час EMA схвалила тільки чотири вакцини - Comirnaty of Pfizer / BioNTech, Moderna, Vaxzervria від AstraZeneca-Oxford і Johnson & Johnson's Janssen. Але в ЄС дозволили окремим державам-членам приймати вакцини, схвалені ВООЗ, такі як Covishield.

Раніше Індія заявила, що не визнає сертифікат про вакцинацію ЄС, поки блок не визнає індійські вакцини Covishield і Covaxin. Керівництво Інституту сироватки Індії, виробника антикоронавірусної вакцини CoviShield, пообіцяло "на топ-рівні" вирішити проблему з невизнанням в ЄС ковід-сертифікатів з індійськими препаратами.

Як відомо, вакцина Covishield була однією з перших, якій вакцинували українців. Першу дозу цього препарату отримали майже 490 тисяч громадян України. Другу дозу українці тепер отримують препаратом AstraZeneca, виробленим в Південній Кореї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?