У ВООЗ застерегли про нові загрози від коронавірусу у світі
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ застерегли про нові загрози від коронавірусу у світі

У ВООЗ застерегли про нові загрози від коронавірусу у світі
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони попередили всі світові держави про те, що наступними місяцями у різних регіонах продовжуватимуться спалахи нових штамів коронавірусу COVID-19.

Джерело: брифінг ВООЗ

За словами Тедрос Аданома Гебреісуса, нові штами можуть виявити більш небезпечними для різних верств населення. Також їх буде ймовірно складніше контролювати - аналогічно тому, як події відбуваються з чинними мутаціями вірусу.

Гендиректор організації звернув увагу, що сьогодення ситуація з коронавірусом у світі говорить про те, наскільки всі регіони ще далекі від реальної перемоги над пандемією.

“Комітет із надзвичайних ситуацій через COVID-19 висловив стурбованість тим, що пандемію коронавірусу неправильно називають такою, що завершується, тоді як вона ще не закінчилася. Він також попередив про високу ймовірність появи і глобального поширення нових і, можливо, небезпечніших штамів вірусу”, - наголосив Гебреісус.

Коронавірус у світі

У цей самий день, 15 липня. гендиректор ВООЗ оголосив, що у світі в цілому знову збільшується кількість нових випадків коронавірусу.

“Зараз тенденції змінилися, і зараз ми перебуваємо на ранній стадії третьої хвилі. Минулий тиждень став четвертим поспіль, коли кількість випадків COVID-19 росла у усьому світі. І після 10 тижнів спаду знову зростає кількість смертей”, - пояснив він.

Гебреісус додав, що в липні наявність штаму “Дельта” підтвердили у 111 державах світу. Експерти організації очікують, саме цей різновид коронавірусу у майбутньому перетвориться на той, що домінує у всьому світі. Він також резюмував, що у світі нікуди не зникла “шокуюча диспропорція” стосовно розподілу вакцин.

Епідемія в Україні

Водночас у Міністерстві охорони здоров’я знову згадали локдауни, які супроводжували загострення ситуації з коронавірусом. Міністр Віктор Ляшко звернув увагу, що існує єдиний шлях до запобігання такому сценарію - заходи безпеки та вакцинація груп ризику.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?