Глава ВООЗ заявив про початок дуже небезпечної стадії пандемії коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава ВООЗ заявив про початок дуже небезпечної стадії пандемії коронавіруса

Глава ВООЗ заявив про початок дуже небезпечної стадії пандемії коронавіруса
Джерело:  online.ua

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус попередив світ, що пандемія коронавіруса знаходиться на дуже небезпечній стадії, незважаючи на успішну боротьбу з інфекцією. Закликає допомогти країнам з вакцинами, ліками, захисними засобами і тестами.

Джерело: сайт ВООЗ

На засіданні ради міжнародного партнерства по боротьбі з пандемією Гебреїсус підкреслив, що країни, які не мають доступу до достатніх поставок препаратів, стикаються з хвилями госпіталізації і смертності від коронавіруса. Єдиним виходом він вважає справедливий розподіл захисних засобів, вакцин і ліків.

"Хоча ми досягаємо прогресу в контролі над пандемією, вона залишається в дуже небезпечній фазі. Єдиним виходом є надання підтримки країнам у справедливому розподілі індивідуальних захисних засобів, тестів, лікувальних матеріалів і вакцин", - заявив голова ВООЗ.

Захворюваність на коронавірус в світі

За офіційними даними ВООЗ на 7 липня, на минулому тижні в усьому світі захворіли коронавірусом більш 2,68 млн осіб. Зафіксовано за тиждень також 54 тисяч летальних випадків. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність збільшилася на 3%, при цьому смертність знизилася на 7% і досягла найнижчого показника з жовтня 2020 року.

Найбільше нових випадків зараження коронавірусом зафіксовано в:

  • Бразилії,

  • Індії,

  • Колумбії,

  • Індонезії,

  • Великій Британії.

Захворюваність знизилася за тиждень в Північній і Південній Америці, при цьому в Європі зросла на 30%. У ВООЗ попереджають, що високо заразний штам коронавіруса Дельта дуже швидко перевершить інші варіанти і стане домінуючим в найближчі місяці в усьому світі. За прогнозом експертів організації, до кінця серпня на штам Дельта припадатиме 90% всіх нових випадків інфікування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?