ВООЗ назвала головну причину нового спалаху COVID-19 в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ назвала головну причину нового спалаху COVID-19 в Європі

ВООЗ назвала головну причину нового спалаху COVID-19 в Європі
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я звернула увагу на те, що натовпи людей, що збираються на стадіонах, в пабах і барах, щоб подивитися футбольні матчі Євро-2020, спровокували стрімке зростання кількості випадків коронавірусу в країнах Європи. Цю інформацію офіційно підтвердила офіцерка з надзвичайних ситуацій ВООЗ Кетрін Смоллвуд.

Джерело:  The New York TimesBBC

Натовпи через Євро-2020 назвали головною причиною сплеску коронавірусу в Європі

"Нам потрібно дивитися не тільки на самі стадіони. Нам потрібно подивитися, як люди туди добираються: їдуть вони в великих, переповнених колонах автобусів? А коли вони залишають стадіони, чи йдуть вони в переповнені бари та паби, щоб подивитися матчі?", - наголосила Кетрін Смоллвуд.

Як стверджують представники ВООЗ, кількість випадків зараження коронавірусом в Європі за тиждень виросло на 10% після двох місяців спаду, а ризик нової хвилі продовжує стрімко зростати.

Журналісти із NYT звертають увагу на те, що в Шотландії понад 2000 осіб отримали позитивний результат тестування на коронавірус після перегляду гри Євро-2020 на стадіоні, у фан-зоні або в пабі.

"Майже дві третини цих випадків були пов'язані з грою Євро-2020 в Лондоні в середині червня. Принаймні 120 уболівальників з Фінляндії заразилися після поїздки в Санкт-Петербург, щоб подивитися гру своєї команди", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, станом на 2 липня у Європі виявили понад 48 млн випадків COVID-19, уже понад мільйон людей померли від коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?