ВООЗ пояснила, чи можна комбінувати дві різні вакцини від COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ пояснила, чи можна комбінувати дві різні вакцини від COVID-19

ВООЗ пояснила, чи можна комбінувати дві різні вакцини від COVID-19
Джерело:  online.ua

ВООЗ ще не отримала дані про змішану вакцинацію проти коронавіруса - наслідки застосування різних вакцин на даний момент вивчаються. Тому не рекомендує комбінувати дві різні вакцини при імунізації.

Джерело: заява керівниці департаменту імунізації ВООЗ Кейт О'Брайен

Представниця ВООЗ настійно рекомендувала робити щеплення від коронавіруса двома дозами однієї вакцини.

"У нас поки немає даних щодо того, чи збережеться імунна реакція в разі змішаного графіка вакцинації, а також чи буде таке застосування безпечно. Дослідження тривають, і ми очікуємо отримати дані на цей рахунок в найближчі місяці. На даний же момент ми як і раніше рекомендуємо, щоб в тих випадках, коли потрібні дві дози, застосовувалася одна і та ж вакцина для обох доз", - уточнила О'Брайен.

Вона додала, що у ВООЗ є дані тільки про можливість комбінованої імунізації в разі застосування дози вакцини Pfizer після того, як перше щеплення було зроблено вакциною AstraZeneca.

"Ми маємо на цей рахунок дозвільну рекомендацію", - сказала вона.

Вакцинація від коронавіруса в Україні

Станом на 1 липня в Україні вже майже 2 млн людей зробили щеплення від коронавіруса. Українців вакцинують наступними препаратами:

  • AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові - ця вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ, дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія;

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech - вона знаходиться на останніх стадіях погодження ВООЗ для екстреного застосування, в Україні вакцину зареєстровано 9 березня 2021 роки;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея - ця вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ, в Україні її зареєстровано 20 квітня 2021 роки;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech - вакцина дозволена для екстреного використання ВООЗ, її застосовують в США, Великій Британії, Канаді і ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?