Біолог пояснив, чому вакциновані люди помирають від COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Біолог пояснив, чому вакциновані люди помирають від COVID-19

Біолог пояснив, чому вакциновані люди помирають від COVID-19
Джерело:  online.ua

У зв'язку зі стрімким поширенням штаму Дельта в різних куточках планети надходить все більше тривожних новин про те, що серед померлих велика частка вакцинованих людей. Зокрема, чимало таких звісток надходить із Британії. Біолог Олександр Панчин вирішив пояснити, що насправді відбувається.

Джерело: Фейсбук-сторінка Олександра Панчина

Експерт пояснив, чому вакциновані люди помирають від коронавірусу

Олександр Панчин звернув увагу на те, що не у всіх країнах вакцинують всіх охочих. До прикладу, у Великій Британії це роблять в першу чергу людям з груп ризику.

Згідно з останніми даними, в Сполученому Королівстві добігла кінця перша фаза вакцинальної кампанії, в рамках якої ін'єкцію отримали:

  • люди старше 50 років;

  • мешканці та співробітники будинків людей похилого віку;

  • медичні працівники;

  • клінічно вразливі пацієнти;

  • люди з поганим станом здоров'я, а також ті, хто про них піклується.

"На ці групи припадало 99% смертей від коронавірусу у Великій Британії. Цифри, які поширюють противники щеплень цей факт чомусь не враховують. В результаті порівнюють незрівнянне: здорових молодих людей та хворих, людей похилого віку плюс хворих людей похилого віку", - наголошує експерт.

За словами Панчина, наразі на ці групи припадає менше смертей завдяки вакцинації, при цьому загальна кількість летальних випадків значно зменшилася.

Згідно з офіційними даними британської влади, якщо ще в січні 2021 року кількість померлих від коронавірусу щодня перевищувала 1,5 тисячі осіб, то в червні цей показник зменшився до 100 – 120 осіб на добу.

Варто звернути увагу на те, що твердження біолога підтверджують дані, опубліковані Business Insider з посиланням на МОЗ Британії.

Так, 21 червня в країні зафіксували 92 029 випадків зараження варіантом дельта і 117 смертей. У віковій групі до 50 років 8 смертей пов'язані із зараженням, і жодна людина з них не була повністю вакцинована, двоє встигли отримати лише одну дозу вакцини. Всі інші померлі пацієнти – люди значно старше 50 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?