В Україні затвердили нові правила в'їзду через штам Дельта з 2 липня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні затвердили нові правила в'їзду через штам Дельта з 2 липня

В Україні затвердили нові правила в'їзду через штам Дельта з 2 липня
Джерело:  online.ua

На рівні Кабінету міністрів в Україні з 2 липня затвердили нові правила в’їзду для стримування поширення нового штаму коронавірусу “Дельта”, який вже масово виявляють у кількох країнах на континенті.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я

Згідно з офіційним поясненням головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, йдеться про посилений контроль на кордоні.

“Перш за все ми будемо проводити контроль стану здоров’я прибулих з країн, де цей штам коронавірусу вже поширений. Для цього розгорнуть пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 в пунктах пропуску через державний кордон”, - наголосив він.

Також на кордоні окремим категоріям осіб необхідно буде для в'їзду пройти експрес-тестування на антиген. Така процедура передбачена для іноземців чи осіб без громадянства старше 12 років, які прибули з:

  • Індії;

  • Великої Британії;

  • Північної Ірландії;

  • Росії;

  • Португалії.

Це необхідно, якщо особа знаходилася там 7 діб за останні 14 днів. У разі негативного результату тестування, людину допустять в Україну.

“У разі відсутності такого результату або відмови від тестування прикордонник відмовляє такій особі у перетині державного кордону в порядку, визначеному статтею 14 Закону України “Про прикордонний контроль”, - зауважили в МОЗ.

Громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які мешкають постійно в нашій країні, у разі приїзду зі згаданих вище держав необхідно пройти експрес-тестування на антиген. Якщо тест буде позитивним, необхідна обов’язкова самоізоляція чи обсервація у медичному закладі.

“Працівники Національної поліції забезпечують супровід осіб, які підлягають обсервації, від зони прикордонного контролю до санітарної зони для їх подальшого транспортування до місць обсервації або до закладів охорони здоров’я для їх госпіталізації. Санітарні зони облаштовуються поза межами території пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон. Список країн буде переглядатися та оновлюватися в залежності від епідемічної ситуації”, - додали в МОЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?