МОЗ обіцяє нові обмеження після виявлення штаму Дельта в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ обіцяє нові обмеження після виявлення штаму Дельта в Україні

МОЗ обіцяє нові обмеження після виявлення штаму Дельта в Україні
Джерело:  online.ua

Після нових доручень Ради національної безпеки та оборони Міністерство охорони здоров'я України підготує варіанти карантинних обмежень через зафіксовані випадки штаму Дельта в країні. Згідно з останніми даними, ці пропозиції будуть готові до 25 червня.

Джерело: сайт МОЗ України

МОЗ готує нові обмеження через виявлення штаму Дельта в Україні

За словами заступника міністра та головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, з метою зменшення ризику поширення штаму Дельта в Україні під час засідання Уряду вже підтримали впровадження низки заходів.

"До 25-го червня, за окремим дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції задля протидії поширенню коронавірусу штаму Дельта в Україні", - пообіцяв представник МОЗ.

Які заходи вже запровадили в Україні після виявлення штаму Дельта

Згідно з офіційними даними, громадянам, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації й Португальської Республіки (або перебували у цих країнах не менше 7 днів) не можна перетинати державний кордон нашої країни без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2.

Варто звернути увагу на те, що такі тести повинні проводитись безпосередньо у пунктах пропуску (пунктах контролю). Ці умови в'їзду в Україну почнуть діяти з 25 червня 2021 року.

Коротко про новий штам коронавірусу Дельта

  • 23 червня в Україні вперше зареєстрували 2 випадки зараження коронавірусом, які були спровоковані новим штамом Дельта.

  • Варто звернути увагу на те, що цей штам коронавірусу зафіксували вже в понад 90 країнах світу. Особливо він розповсюджений в Індії, Росії, Португалії та Великій Британії.

  • Як стверджують представники служб громадського здоров’я Великої Британії, Дельта-штам коронавірусу в 1,6 раза більш контагіозний та у 1,45 раза збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. За словами вчених, потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?