ВООЗ визнала поширення штаму Дельта майже в сотні країн світу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ визнала поширення штаму Дельта майже в сотні країн світу

ВООЗ визнала поширення штаму Дельта майже в сотні країн світу
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров’я підтвердили надзвичайно стрімкі темпи поширення нового штаму “Дельта” коронавірусу, випадки якого виявили вже у 92 країнах світу.

Джерело: ВООЗ

За словами експертки організації Марії ван Керкхове, штам може призвести до збільшення смертельних випадків серед людей із вразливих верств населення на всій планеті.

Експерти оцінили “Дельту” навіть як небезпечнішу за виявлену раніше “Альфу”, оскільки вона є ще заразнішою.

“Ми знаємо, що в одному дослідженні нещодавно з'явилося припущення про підвищений ризик госпіталізації, але це попередня робота, яка проводиться в одній країні і вимагає подальшого вивчення, щоб краще зрозуміти наслідки і серйозність цього варіанту”, - пояснила ван Керкхове.

Вакцини проти штамів коронавірусу

Одночасно з цим фахівці ВООЗ звернули увагу на збереження ефективності щеплень у боротьбі проти інфекції попри її мутованість. Існує ймовірність, що препарати трохи менше ефективні, однак це не робить процедуру непотрібною у наявних умовах.

Згідно із закликом директора програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров'я Майка Раяна, світовим лідерам і системам охорони здоров’я країн необхідно докласти зусиль, аби забезпечити населення вакцинами. Це - питання подолання смертельної небезпеки.

Водночас в Україні влада планує додаткові заходи з безпеки для зниження ризиків стосовно нового штаму, що шириться світом. Передбачається окреме засідання Ради національної безпеки та оборони з цього приводу.

Штам Дельта плюс

Водночас на тлі поширення світом нового варіанту коронавірусу з Індії у країні проінформували про виявлення нової мутації. Вона отримала назву “Дельта плюс” та ще не встигла вкрай розповсюдитися. Напередодні відповідні випадки зареєстрували у трьох індійських штатах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?