В Україні планують додаткові заходи для боротьби з коронавірусним штамом "дельта"
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні планують додаткові заходи для боротьби з коронавірусним штамом "дельта"

В Україні планують додаткові заходи для боротьби з коронавірусним штамом "дельта"
Джерело:  online.ua

На рівні Офісу президента та представників українського уряду у вівторок, 22 червня, було проведено нараду з приводу пандемічної ситуації, під час якої обговорили протидію небезпечному коронавірусному штаму “дельта”.

Джерело: ОП

За словами посадовців, в цілому по Україні зареєстровано динаміку зниження захворюваності щодо COVID-19.

Згідно з уточненням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, за підсумками попередньої доби виявлено 296 нових випадків, одужали 829 осіб. Водночас продовжується кампанія з масової імунізації населення, яка призвела вже до понад 2 мільйонів щеплень.

“Активних хворих на сьогодні 25 120. Для порівняння, у пік захворюваності було майже 420 тисяч… Центри вакцинації повинні працювати по всій Україні. Тому Міністерство розвитку громад та територій має зв'язатися з тими головами ОДА, де такі центри ще не відкрились, і допомогти пришвидшити цей процес”, - наголосив Шмигаль.

На Банковій також вивчили спеціальний звіт щодо поширення коронавірусного штаму “дельта” та його загроз, який підготували експерти Національної академії наук України.

“За даними НАН, цей штам коронавірусу в 1,6 раза заразніший, ніж штам “Альфа”, у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації, а ризик реанімації при інфікуванні збільшується у 1,45 раза. Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я мають підготувати пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам “Дельта”, - резюмували в ОП.

Штам коронавірусу дельта

Цей мутований різновид походить з Індії, де він вчинив буквально катастрофу у сфері охорони здоров’я. Хвиля захворюваності навесні у цій країні спричинила повну перевантаженість медичної системи та спровокувала нестачу медичних засобів, ліків.

Відомо, що станом на другу половину червня цей штам вже почали виявляти в інших окрім Індії країнах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?