ВООЗ заявила про світ на порозі нової хвилі коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ заявила про світ на порозі нової хвилі коронавірусу

ВООЗ заявила про світ на порозі нової хвилі коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров’я звернули увагу на тривале зростання нових випадків коронавірусу COVID-19 та де-факто початок нової хвилі пандемії.

Джерело: ВООЗ

За словами генерального директора Тедроса Аданома Гебреісуса, нова глобальна хвиля захворюваності тільки-но починається у різних регіонах світу.

“Зараз тенденції змінилися, і зараз ми перебуваємо на ранній стадії третьої хвилі. Минулий тиждень став четвертим поспіль, коли кількість випадків COVID-19 росла у усьому світі. І після 10 тижнів спаду знову зростає кількість смертей”, - наголосив він.

Під час 8-го засідання Комітету з надзвичайних ситуацій щодо СOVID-19 гендиректор зауважив, що інфекція розвивається - це провокує появу у різних країнах окремих штамів з різним ступенем заразності.

Гебреісус додав, що в липні наявність штаму “Дельта” підтвердили у 111 державах світу. Експерти організації очікують, саме цей різновид коронавірусу у майбутньому перетвориться на той, що домінує у всьому світі.

Він також резюмував, що у світі нікуди не зникла “шокуюча диспропорція” стосовно розподілу вакцин. Багато країн все ще не отримали необхідну кількість препаратів, а окремі держави вакцинували вже половину власного населення.

Коронавірус в Україні

Безпосередньо в українських містах і населених пунктах вже багато тижнів захворюваність демонструє тенденцію до зниження. Упродовж тривалого часу кількість нових випадків знижувалася.

Експерти Національної академії наук прогнозують, що упродовж період до 20 липня їх кількість сягатиме 468, а за період між 21 та 27 липня 442.

Утім, зниження кількості нових випадків вже сповільнилося, що потенційно говорить про повернення тенденції до зростання у майбутньому.

“При збереженні такої тенденції кількість нових випадків припинить зменшуватися приблизно через два тижні… Близько третини всіх виявлених випадків припадає на Київ, а саме в Києві затримки оприлюднення даних тестувань є найбільшими. Тому затримки оприлюднення кількості виявлень у Києві суттєво впливають на загальнонаціональну статистику”, - підкреслили фахівці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?