В Україну прибула перша партія вакцини від коронавіруса Moderna
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну прибула перша партія вакцини від коронавіруса Moderna

В Україну прибула перша партія вакцини від коронавіруса Moderna
Джерело:  online.ua

У неділю, 18 липня, в Україну прибула перша партія американської вакцини від коронавіруса Moderna в обсязі 2 млн доз. Цю партію безкоштовно надав уряд США в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Джерело: МОЗ

Доставку вакцини Moderna в Україні забезпечив дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Зберігання вакцини з дотриманням холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Вакцина Moderna надійшла в Україну - хто її отримає

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, вакцина Moderna з першої поставки призначена для використання мобільними бригадами, які прищеплюють організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів.

"Наша ключова мета - захистити якомога більше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб всі бажаючі мали доступ до неї. Я закликаю українців, які ще не зробили щеплення, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров'я ", - звернувся до українців глава МОЗ Віктор Ляшко.

Що відомо про вакцину Moderna?

Американська вакцина Moderna стала другою в світі, яка після завершення трьох етапів клінічних досліджень показала високу ефективність у запобіганні зараження коронавірусом. Ефективність цього препарату для дорослих - 94,1%, через півроку після введення другої дози, як запевняють в компанії, вакцина ефективна на 90%. Для повної імунізації необхідно дві дози вакцини з інтервалом в 28 днів.

Найбільша перевага вакцини Moderna над препаратом від Pfizer і BioNTech в тому, що вона не вимагає зберігання при наднизьких температурах (мінус 70 градусів за Цельсієм). Вакцина Moderna не псується при стандартних температурах холодильника - 2-8° C. Вакцину вже використовують в США і країнах ЄС. Препарат також схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?