НАН спрогнозувала вибуховий спалах захворюваності на коронавірус в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

НАН спрогнозувала вибуховий спалах захворюваності на коронавірус в Україні

НАН спрогнозувала вибуховий спалах захворюваності на коронавірус в Україні
Джерело:  online.ua

В Україні завершилася фаза зниження захворюваності на коронавірус і вже почали рости ключові епідемічні показники, які свідчать про ризики виникнення вибухового спалаху. В НАН прогнозують, що в Україні може настати ситуація, яка спостерігалася в деяких країнах світу при поширенні в них штаму Дельта.

Джерело: НАН

За даними НАН, на даний момент захворюваність на коронавірус в Україні вже зростає в термінах тижневого порівняння, незважаючи на все ще низький її рівень.

"Стурбованість викликає те, що за останній тиждень виросли відразу три ключові епідемічні показники, що, як ми вважаємо, відображають епідемічну динаміку швидше: кількість позитивних ПЛР-тестів, кількість нових госпіталізацій і кількість нових зареєстрованих випадків хвороби", - пояснюють в НАН.

Відзначається, що за тиждень число позитивних ПЛР-тестів зросло відразу на 16,6%, кількість госпіталізацій і нових випадків хвороби також зросли - на 4,9% і 7,3% відповідно.

Вчені зазначили, що поки вибухового зростання захворюваності не спостерігається ні в одному регіоні України, але темпи тижневого зростання збільшилися в останні дні. Вони попередили, що ймовірність прискорення зростання захворюваності в країні досить висока. На даний момент в Україні виділено три епіцентри, де фіксують найбільше хворих: основний - Одеська область, менш помітні - Київ та Сумська область.

ВООЗ прогнозує нову хвилю пандемії

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус ще минулого тижня попередив, що світ знаходиться на початковому етапі нової хвилі пандемії коронавіруса. Одним з головних чинників зростання показників захворюваності та летальності, як кажуть в ВООЗ, є новий штам коронавіруса Дельта, який виявлено вже більше ніж в 111 країнах.

Гебреїсус також попереджає, що може з'явитися новий штам коронавіруса, який буде небезпечніше варіанту Дельта. На його думку, світ сьогодні не справляється з пандемією. Для перемоги, як підкреслює глава ВООЗ, потрібно вакцинувати не менше 70% населення кожної країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?