Науковці нарешті знайшли суперантитіло проти COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці нарешті знайшли суперантитіло проти COVID-19

Науковці нарешті знайшли суперантитіло проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Вченим нарешті вдалося знайти антитіло S2H97 проти коронавірусів. Варто звернути увагу на те, що воно не лише має сильні нейтралізувальні здібності, а й може захистити тварин від інфікування COVID-19.

Джерело:  Nature

Згідно з останніми даними, нові варіанти SARS-CoV-2 мають властивість знижувати ефективність антитіл, які продукуються вакцинами. Однак науковці з Центру досліджень раку імені Фреда Хатчінсона вирішили нарешті змінити ситуацію та розпочали пошуки ефективніших засобів для лікування та профілактики COVID-19.

Як вченим вдалося знайти нове антитіло

З цією метою дослідники проаналізували 12 антитіл від перехворілих COVID-19 пацієнтів. Всі вони прикріплюються до фрагменту спайкового білка під назвою рецептор-зв'язувальний домен.

Після цього вчені склали список з тисяч мутацій у зв'язуючих доменах різних варіантів SARS-CoV-2 та інших коронавірусів з групи сарбековірусов.

Згодом вони вирішили вивчити вплив цих мутацій на здатність антитіл прикріплятися до рецептор-зв'язуючого домену.

В результаті вчені змогли ідентифікувати антитіло S2H97, яке не лише нейтралізувало SARS-CoV-2 та інші коронавіруси, а й змогло захистити хом'яків від інфікування COVID-19.

"Це найкрутіші антитіла з усіх, що ми вивчали", – зізнався автор роботи Тайлер Старр.

В чому секрет суперсили S2H97

Вивчивши структуру S2H97 науковці звернули увагу на те, що антитіло націлюється на раніше приховану область спайкового білка SARS-CoV-2.

"Націлені на цю область молекули здатні генерувати захист від безлічі вірусів і можуть бути використані в вакцинах", - кажуть фахівці.

Науковці мають надію на те, що їхнє відкриття дозволить покращити ефективність майбутніх ліків і вакцин проти коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?