В Україні оголосили новий етап вакцинації — попередній запис через Дію скасовано
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні оголосили новий етап вакцинації — попередній запис через Дію скасовано

В Україні оголосили новий етап вакцинації — попередній запис через Дію скасовано
Джерело:  online.ua

В Україні у вівторок, 20 липня, стартував новий етап масової імунізації населення проти коронавірусу COVID-19, який передбачає відсутність необхідності попереднього запису в додатку державних послуг “Дія”.

Джерело: Дія в Telegram

За офіційними даними, щеплення буквально доступні для всіх, хто охочий їх зробити.

“Реєструватися на вакцинацію в “Дії” більше не потрібно. Сьогодні починається 5-й етап національного плану вакцинації. Це означає, що тепер вакцинуватися можуть всі бажаючі - незалежно від віку та інших факторів”, - говориться у повідомленні.

Упродовж всього періоду, який був доступний запис через аплікацію на вакцинацію, у чергу записалися майже 700 тисяч громадян. Щеплення отримали майже половина з них.

Вакцинація в Україні

Станом на 20 липня першу дозу вакцини отримали понад 2,7 мільйона людей. Двома дозами завершили вакцинацію вже 1,4 мільйона.

17 липня офіційно стало відомо, що під час п’ятого етапу вакцинації в Україні дозволять щеплювати дітей, проте медики будуть враховувати рекомендації Міністерства охорони здоров’я. Для того використають препарат Pfizer.

“Вакцинуватимуть, коли дитина їде за кордон на навчання, змагання, конкурси, тобто якщо подорож передбачає вакцинацію. Процес щеплення відбуватиметься за рекомендаціями лікарів”, - наголосили в МОЗ.

Також напередодні на рівні уряду виступили з ідеєю розширення системи центрів для вакцинації.

“Потрібно розгорнути пункти щеплення в аеропортах та наземних пунктах пропуску й максимально проводити вакцинацію. Цього тижня ми запускаємо п’ятий етап вакцинування. Вакцини в Україні достатньо для того, щоб щепити всіх охочих. Завдяки домовленостям Президента Володимира Зеленського ми отримали від США два мільйони доз Moderna, яка призначена для масової вакцинації колективів і підприємств. Вже цього тижня вона буде роздана в регіони”, - звернув увагу сам прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?