Мерія уточнила, кого в Києві вакцинуватимуть препаратом від Pfizer
Категорія
Україна
Дата публікації

Мерія уточнила, кого в Києві вакцинуватимуть препаратом від Pfizer

Мерія уточнила, кого в Києві вакцинуватимуть препаратом від Pfizer
Джерело:  online.ua

Київська міська державна адміністрація виступила з уточненням щодо категорії осіб, які можуть претендувати на щеплення антикоронавірусною вакциною від виробника Pfizer-BioNTech у столиці.

Джерело: КМДА

За словами директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, йдеться про щеплення у Центрі вакцинації. Безпосередньо вакцину Pfizer отримають мешканці столиці старше 60 років з 16 липня.
Їм пропонуватимуть такий варіант за умови наявності препарату одночасно на тлі щеплень CoronaVac, тож нею також можна буде щепитися (або препаратом Sinovac).

Гінзбург зауважила, що такий запис вже відкрили у системі HELSI.ME, яка дозволяє зареєструватися за посиленням та відвідати пункт для вакцинації у визначений час.

“Велике прохання до киян: донесіть цю інформацію до своїх старших родичів. У разі необхідності – допоможіть їм записатися, адже не всі люди похилого віку “дружать” з гаджетами. Також непогано буде, якщо ви зареєструєтеся на щеплення і самі: з одного боку, супроводжуватимете на вакцинацію близьку людину, а з іншого – також отримаєте захист від COVID-19. Проте нагадую: у Центрі вакцинації проти COVID-19 молодших за 60 років осіб щеплюють вакциною CoronaVac”, - наголосила Гінзбург.

Вона додала, що завдяки запису скорочується в цілому термін очікування, що своєю чергою економить час людям. Медики таким чином отримують можливість провести більше щеплень за робочий день.

“Одразу ж після впровадження системи запису ми побачили результати. Можливість вакцинуватися отримало більше містян. Столиця сьогодні в лідерах вакцинальної кампанії серед регіонів. Нагадаю, вчора ми подолали рубіж 500 тисяч щеплень, що були зроблені з початку вакцинальної кампанії”, - уточнила директорка.

Вакцинація в Україні

Процес масової імунізації розпочався у країні з 24 лютого. Наразі станом на липень для громадян доступні такі препарати:

  • AstraZeneca (Covishield);

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech;

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?