В ЄС прокоментували чутки про необхідність третьої дози вакцини
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС прокоментували чутки про необхідність третьої дози вакцини

В ЄС прокоментували чутки про необхідність третьої дози вакцини
Джерело:  online.ua

Анонімні джерела в Європейському союзі не виключають, що буде необхідна третя бустерна доза вакцина проти коронавірусу. Що важливо розуміти, представники Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) продовжують переконувати, що поки відсутні докази того, що буде потрібна третя бустерна доза, однак інсайдер в ЄС попередив, що такий сценарій "дуже ймовірний".

Джерело:  Euractiv

Євросоюз відповів на чутки про третю дозу вакцини

Ба більше, те саме анонімне джерело не відкидає сценарію застосування третьої дози проти COVID-19 навіть у поточному році, залежно від розвитку різних штамів коронавірусу.

Окрім того, наголошується, що фармацевтична компанія Pfizer незабаром звернеться до EMA із закликом про отримання третьої бустерної дози вакцини, яка, як стверджують в корпорації, може гарантувати в 10 разів більший захист.

Еврорпейська комісія вже уклала угоду з компанією на закупівлю 1,8 мільярда доз до 2023 року.

Як уже згадувалося раніше, члени Європейського Союзу вже отримали достатньо вакцини від коронавірусу для того, щоб забезпечити вакцинацію 70% свого дорослого населення.

"За останніми даними Європейського центру попередження і контролю захворювань, наразі принаймні першою дозою у країнах ЄС та Європейської економічної зони щеплені майже 64% дорослих, а завершили курс щеплення - 44%. Найбільше відстають за темпами вакцинації Румунія та Болгарія. В останній першою дозою щеплені лише 17% населення", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ України уже озвучили власну думку про ідею щодо третього щеплення вакциною проти COVID-19.

Як стверджує головний санітарний лікар Ігор Кузін, в нашій країні можуть імплементувати подібні процедури, які можуть бути необхідними у випадку ревакцинації — підсилення імунного захисту людини після певними періоду після щеплень.

Представники відомства продовжують вивчати це питання для можливо використання ідеї в майбутньому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?