Росіян просять не займатись сексом після вакцинації проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіян просять не займатись сексом після вакцинації проти коронавірусу

Росіян просять не займатись сексом після вакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Заступник міністра охорони здоров'я Саратовської області Денис Грайфер неочікувано для всіх заявив, що підвищені навантаження, такі як спорт і секс, не рекомендуються відразу після вакцинації від коронавірусної інфекції. Про це він повідомив російським журналістам під час традиційного брифінгу.

Джерело: "Радио1"

Росіянам радять не займатись сексом після вакцинації проти COVID-19

"Я думаю, і це в принципі всім відомо, що секс – дуже енерговитратне заняття, тому ми попереджаємо людей, які вакцинувалися, що підвищені навантаження, в тому числі заняття сексом, не рекомендовані після вакцинації", – звернувся до російських громадян представник МОЗ РФ.

Варто звернути увагу на те, що подібних заборон щодо сексу і спорту немає в жодних міжнародних інструкціях.

Що важливо розуміти, не згадуються навіть обмеження щодо алкоголю, однак медики підкреслюють, що надмірне споживання алкоголю одразу після щеплення може негативно вплинути на формування імунітету.

А от помірне вживання алкоголю не несе загрози для імунної відповіді після вакцинації.

Також неодноразово згадувалося про те, що після вакцинації можна приймати душ.

"Не потрібно перед вакцинацією робити обстеження чи аналізи, як-от загальний аналіз сечі чи крові, або міряти тиск. Не можна вводити вакцини проти COVID-19 одночасно з іншими вакцинами. Це можна зробити через 28 днів після другої дози вакцини проти COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Варто також звернути увагу на те, що нещодавно МОЗ Ізраїлю офіційно заявило про те, що зафіксувало невелику кількість випадків міокардиту (запалення серцевого м’яза), що спостерігається в основному у молодих чоловіків, які отримали вакцину Pfizer. Цю проблему уже активно обговорює міжнародна спільнота.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?