Компанія Pfizer прокоментувала смерть українця після вакцинації
Категорія
Україна
Дата публікації

Компанія Pfizer прокоментувала смерть українця після вакцинації

Компанія Pfizer прокоментувала смерть українця після вакцинації
Джерело:  online.ua

Декілька днів тому стало відомо, що у Вінниці після вакцинації проти коронавірусу помер 47-річний чоловік. Що важливо розуміти, сталося це за 2 години після того, як йому зробили щеплення. Компанія-виробник вакцини Pfizer/BioNTech вперше офіційно відреагувала на ситуацію, що склалася.

Джерело: Pfizer

Pfizer прокоментувала смерть українця після вакцинації

Представники компанії звернули увагу на те, що поки ніхто не довів, що смерть могла бути результатом вакцинації, оскільки 5 інших українців, що отримали такі ж щеплення, перебували в задовільному стані.


Окрім того, вказано, що у компанії висловили співчуття родині померлого українця, наголосивши, що їхні думки – зараз разом із його сім'єю.

"Ми дуже серйозно ставимося до побічних ефектів, потенційно пов'язаних із нашою вакциною від COVID-19. Ми відзначаємо, що в цьому випадку причинно-наслідковий зв'язок не встановлено. Серйозні випадки зі здоров'ям і смерть можуть бути не пов'язаними з вакциною", - зазначає пресслужба Pfizer.

Також вони вирішили нагадати, що наразі понад 400 млн людей у всьому світі отримали щеплення їхньою вакциною.

"Важливо відзначити, що серйозні побічні ефекти, не пов'язані з вакциною, на жаль, можуть виникати з такою ж швидкістю, як і серед населення в цілому", – підсумували представники компанії.

Що наразі відомо про смерть вакцинованого українця

В МОЗ заявили, що перша смерть українця після вакцинації сталася 2 липня.

Згідно з останніми даними, мобільна бригада вакцинувала пацієнта о 13:45. Протягом однієї години у нього не було жодних симптомів чи нарікань на самопочуття.

Однак уже о 17:00 у чоловіка з'явились скарги на нудоту, втрата свідомості. А о 18:02 медики констатували його смерть.

Очільник комісії біобезпеки при РНБО Сергій Комісаренко озвучив думку, що смерть чоловіка не є пов'язаною з вакциною проти коронавірусу, проте все-таки вимає провести детальне обстеження, а потім визначити причину смерті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?